HP ziet nettowinst en omzet toenemen

Het eerste kwartaal van gebroken boekjaar 2003 heeft Hewlett-Packard op 31 januari afgesloten met 721 miljoen dollar winst uit 17,9 miljard omzet.

De resultaten liggen daarmee boven het niveau van een jaar geleden. Toen werd in het eerste kwartaal 11,4 miljard dollar omzet gerealiseerd. Daarvan bleef 484 miljoen over aan nettowinst. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal - het laatste van het op 31 oktober afgesloten boekjaar 2002 - is de omzet licht afgenomen. Deze bedroeg toen 18 miljard dollar. De winst is echter fors toegenomen, van 390 miljoen tot de eerder genoemde 721 miljoen dollar.
 
HP zegt het met name moeilijk te hebben op de Amerikaanse thuismarkt. Europa en Azië/Pacific tonen nog steeds een solide omzetgroei. "Het eerste kwartaal laat de beste winstresultaten zien sinds de fusie met Compeaq", zegt HP-topvrouw Carly Fiorina in een toelichting op de voorlopige cijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het gaat niet goed met de integratie van Compaq/HP en dat liet de NYSE woensdag ook weten -15%.
Een bestudering van de cijfers laat zien dat met name in de enterprise (lees Unix en services) hoek zijn rake klappen gevallen.
Dus de volume business (grotendeels strak aangevoerd vanuit het hoofdkantoor) draait op volle toeren maar de value business (de lokale touch) zit goed in het klad.
De merger met Compaq had voornamelijk toegevoegde waarde moeten leveren voor de value business. Bedenk dat de services organisatie van Compaq veel groter was dan die van HP. En als de omzet daar verzwakt , en al helemaal in de eerste periode van het jaar, voorspelt dat niet veel goeds voor de rest van het jaar. 1
1 = 3 miljoen dollar bonus moet Carly hebben gedacht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.