Sun beschuldigd van 'oneerlijke concurrentie'

De rechtszaak waarin Sun een aanklacht indiende tegen Microsoft over het bevoordelen van de eigen .Net-technologie, neemt een verrassende wending.

Microsoft gaat nu helemaal in de aanval in de rechtszaak die Sun Microsystems tegen het bedrijf aanspande. Vorige week vrijdag beschuldigde de softwaregigant zijn concurrent Sun van 'oneerlijke concurrentie'; omdat Sun Microsystems via deze antitrust-zaak Microsoft bewust zou willen schaden. En dat zou in strijd zijn met een bepaalde wet uit Californië.
 
Microsoft eist dan ook dat Sun niet alleen de gerechtskosten betaalt, maar ook een - niet nader bepaalde - schadevergoeding ophoest.
 
In januari nam in het Sun-kamp de hoop op een snelle en (voor hen) goede afloop van de zaak even toe. Toen sommeerde de rechter Microsoft om binnen een vastgestelde termijn van honderdtwintig dagen de Java-technologie van Sun in te bouwen in het Windows-besturingssysteem. tegen die gerechtelijke verordering ging Microsoft in beroep. Nu de softwarereus in het offensief gaat, lijkt het einde van de rechtszaak niet in zicht. En dat is precies hetgeen Sun vreesde, want intussen kan Microsoft zijn eigen .Net-technologie verder promoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben geen grote fan van monopolist Microsoft met zijn 85% marge op MS-Windows. Desondanks vind ik eerlijk gezegd wel dat Sun eens moet ophouden met zeuren en zijn energie moet richten op het verbeteren van Java. Met de huidige brede beschikbaaheid van Internet is het dowbloaden van Java, zeker voor bedrijven, geen enkel bezwaar. En als Sun Microsoft al zou dwingen om de SUn versie van Java in Windows op te nemen dan zit het er dik in dat je na een tijdje toch weer een nieuwe versie moet gaan downloaden. Consumenten is een ander verhaal, maar daar heeft Java het al lang geleden verloren van Flash (van Macromedia) wat veel geschikter is om webpagina's te verrijken. Sun kan maar beter energie besteden aan het sterk verhogen van de performance van Java en het wegwerken van de vele incompatibilitietsproblemen. Anders gaan de ze slag verliezen van LAMP (Linux Apache MySQL Perl PHP) en misschien zelfs ook nog van Microsoft.NET.
Nico de Vries

Hoi Hetepost,
Dankzij Linux en Privoxy (privacy proxy) hoef ik die lamme Microsoft-reclames niet eens aan te zien.
Tip jij daar maar eens aan met je WIndows XP met 20 (!) verbindingen met diverse Microsoft-servers tezamen!

Als ik de kwaliteit van de besturingssoftware van al die "softwaregiganten" bekijk en alsmaar lees over de ene na de andere rechtszaak, krijg ik het vermoeden dat er meer advocaten dan programmeurs rondlopen bij die bedrijven.
Het is toch triest dat de hele wereld opgezadeld wordt met het gammele justitiele apparaat in de VS, waar de enige oplossing voor een probleem er kennelijk in ligt je "tegenstander" arm te procederen. En wij maar elk jaar meer betalen voor software die niet deugt.

Hallo HetePost,
Als jij nu eens je mond verder hield, dan houden we het een beetje serieus hier. Niemand maar dan ook niemand is geinteresseerd in die opmerkingen van jou.

Had je anders verwacht...?
Ik niet !!
Kijk ondertussen maar eens op deze pagina, welke advertentie staat er ?
Precies..,
Microsoft !!!
...en geen Sun.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.