Intel stoot softwaregroep communicatie af

Intel doet zijn divisie voor communicatiesoftware van de hand. Deze Trillium Digital Systems-groep maakt software voor ip-telefonie, draadloze netwerken en breedband.

Intel verkoopt het grootste deel van Trillium-groep aan het Californische bedrijf Continuous Computing. Het is onbekend hoeveel geld, in contanten of aandelen, hiermee van handen wisselt. Deze verkoop is onderdeel van Intels strategie om zich meer op zijn kernactiviteiten, de processor- en chipproductie, te concentreren.
 
Trillium is midden 2000 door Intel gekocht voor driehonderd miljoen dollar in aandelen en contanten. De processorproducent heeft vanaf 1998, gedurende de hoogtijdagen van de internethype, een slordige vijfendertig overnames gedaan. In totaal was hier elf miljard dollar mee gemoeid.
 
Een groot deel hiervan diende om het gebruik van computers in z'n algemeenheid te stimuleren en daarmee de vraag naar Intel-chips. Daarnaast wilde Intel niet alleen aan de pc-markt gebonden zijn.
 
Een groot deel van de overgenomen bedrijven is inmiddels weer afgestoten of de desbetreffende activiteiten zijn gestaakt. Dit was een reeks van activiteiten variërend van webcams voor consumenten tot website-diensten (hosting) voor bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.