Zevenjarige open source nieuwkomer

Het 'open source' groupware project 'OpenGroupware.org' - alias Ogo - is nieuw, maar kan bogen op een voorgeschiedenis van zeven jaar.

De Ogo 'free' groupware mikt op de markt voor producten als Microsoft Exchange, Lotus Notes en Novell Groupwise, maar heeft zijn wortels in de Skyrix groupware server (oorspronkelijk LS Office genaamd) waaraan in 1996 het werk begon. Heel wat functionaliteit van een echte groupware concurrent zit dan ook al in het product. De nieuwe ontwikkeling is tevens complementair met (maar ook strikt onafhankelijk van) de Open Office suite van Open Office.org (gesponsord door Sun).
 
De Duitse Internet-provider MD Link (opgericht in 1994) ontwikkelde LS Office (later omgedoopt tot Skyrix 3) met het oog op een 'samenwerkingsomgeving' als uitbreiding op zijn Internet diensten. In 2000 werd dan een afzonderlijk bedrijf, Skyrix Software, afgesplitst met het oog op een verdere ontwikkeling van het product dat vandaag toe is aan versie 4.1. Ogo meldt dat de Skyrix groupware server een "'enterprise distribution' van Open Groupware.org zal worden. Deze oplossing zal ook non-Ogo software omvatten, onder meer 'application load balancing' ondersteuning voor Oracle en Sybase.
 
Het initiatief werd genomen door Skyrex (dat voor het opzetten van het bedrijf heeft gezorgd), Fujitsu Siemens, Pyramid Compuer Systeme, IBM reseller Meko^s uit Bremen (sponsort Ogo op IBM-hardware) en MD Link. Ogo wordt geschreven in Objective-C en voorziet in XML interfaces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.