Microsoft schikt in 'force feedback'-zaak

Microsoft heeft een schikking ter waarde van 26 tot 35 miljoen dollar getroffen met Immersion. Die had Microsoft aangeklaagd wegens oneigenlijk gebruik van zijn gepatenteerde 'force feedback'-technologie.

De eerder deze week bereikte schikking omvat een betaling van 26 miljoen dollar in contanten voor licentierechten op de technologie. Andere licentiehouders zijn Logitech, Kensington en BMW. Verder heeft Immersion nu recht op een lening van 9 miljoen dollar in converteerbare schuldbetalingen.
 
Dit is aanzienlijk meer dan het bedrijf tot op heden heeft geboekt in omzet. Vorige week rapporteerde het nog een nettoverlies van 4,4 miljoen dollar op een omzet van 4,1 miljoen voor het afgelopen kwartaal.
 
De rechtszaak liep al anderhalf jaar en draaide om het gebruik van Immersions 'haptic'-technologie die gebruikers middels de tastzin terugkoppeling geeft van computergebruik, waaronder ook spellen. Microsoft schendt volgens Immersion zijn patenten op die technologie met de spelcontrollers en X-Box-spelcomputer.
 
Immersion heeft nog soortgelijke aanklachten lkopen tegen zowel Computer Entertainment-divisie van Sony als de Amerikaanse tak van die divisie (die een aparte bedrijfsentiteit is). De aanklager stelt dat ook het Japanse elektronicaconcern zijn patenten schendt met diens Playstation-spelcomputer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.