SCO maakt prijzen voor licenties bekend

SCO heeft de prijsstelling voor zijn licentie voor Linux-gebruik onthuld. Het bedrijf vraagt 199 dollar voor desktops en 699 dollar voor uniprocessor servers.

Dit onthulde SCO gisteravond in een telefonische conferentie. Gebruik van Linux op machines met meerdere processoren kost vanzelfsprekend meer, aldus het bedrijf. Overigens vallen de nu bekendgemaakte prijzen in een zogenaamde introductieperiode, die vervalt na 15 oktober. Dan schiet de serverprijs omhoog naar 1399 dollar per uniprocessor systeem.
 
Verder haalde SCO-president Darl McBride fel uit naar Linux-distributeur Red Hat. Die onderneming heeft maandag een rechtszaak aangespannen tegen SCO (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3203rrt.htm).
 
McBride beweert dat Red Hat gestolen waar levert. "Hun aanklacht bevestigt wat wij allang zeggen: dat Linux-ontwikkelaars de code in de Linux-kernel niet willen of kunnen doorkijken en filteren. Red Hat verkoopt Linux wat oneigenlijk gekopieerde code van Unix System V bevat."
 
Daarnaast zegt de SCO-topman nu ronduit dat gebruikers van het open source-besturingssysteem juridische stappen van zijn bedrijf kunnen verwachten. "Wij zullen absoluut vechten voor onze intellectuele auteursrechten. Als dat niet lukt met licentieschema's, dan moeten we maar overgaan tot handhaving van onze rechten met juridische actie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.