SCO scoort eerste Linux-licentienemer

SCO zegt het eerste contract te hebben getekend voor zijn Linux-licentieprogramma. Het betreft volgens SCO een Fortune 500-bedrijf dat licenties heeft afgenomen voor al zijn Linux-servers.

De Unixware-leverancier, die stelt rechten en patenten te hebben op essentiële Unix-technologie, onthult de naam van zijn nieuwe klant niet. Ook de voorwaarden en de waarde van het licentiecontract zijn niet bekendgemaakt.
 
Volgens algemeen directeur Chris Sontag van Scosource, de recent opgerichte bedrijfstak voor de licentiëring van SCO's code en rechten, is dit een erkenning van de licentiekwestie. "Dit Fortune 500-bedrijf erkent dat het belangrijk is om te betalen voor SCO's intellectueel kapitaal zoals dat aanwezig is in Linux." SCO beschuldigt IBM ervan Unix-servertechnologie te hebben overgeheveld naar Linux. De rechtszaak hierover begint pas in 2005.
 
Sontag zegt verder dat al meer dan driehonderd bedrijven de afgelopen week contact hebben opgenomen met zijn bedrijf om details op te vragen over de Intellectual Property License for Linux. Op online-discussieborden zijn de afgelopen dagen meerdere oproepen gedaan om SCO te bellen of mailen met valse informatieverzoeken om het bedrijf te overspoelen.
 
Ondertussen meldt directeur Elbert Vlastuin van SCO Nederland dat het bedrijf niet actief de markt ingaat om licenties te slijten. Hij stelt dat SCO een afwachtende houding aanneemt en zeker niet op jacht gaat naar bedrijven die Linux gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Of:
http://slashdot.org/articles/03/08/12/1757237.shtml?tid=106&tid=185&tid=187&tid=88&tid=98&tid=99
Nu weten we tenminste waar het de heren bij SCO echt om gaat.

Mijn eigen mening:
http://www.met.police.uk/fraudalert/419.htm
Elbert Vlastuins "afwachtende houding" verdient lof. Nu nog doen zoals Dirk Peter deed.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.