Peregrine Systems niet langer onder Chapter 11

Peregrine Systems heeft een reorganisatieplan in werking gezet waarmee het uit haar faillissement komt. Dat meldt het Amerikaanse CRN.

Het reorganisatieplan werd donderdag goedgekeurd door het Amerikaanse gerechtshof en treedt vandaag in werking. Peregrine heeft haar productlijn afgeslankt, een nieuwe raad van bestuur aangesteld en een strategie geïmplementeerd die zich richt op bedrijfsbrede processen en procedures. Het plan voorziet in de volledige betaling aan de meeste schuldeisers, aldus een officiële verklaring van het bedrijf.
 
Peregrine zocht in september 2002 gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers terwijl een reorganisatieplan ontworpen werd, het zogenoemde 'Chapter 11 Bancrupty Protection'. Het lukt bedrijven zelden om met een doeltreffend plan naar voren te komen en 'Chapter 11' is daarom meestal het voorgeborchte van faillissement. "We zijn er trots op dat we de eerste enterprise softwareleverancier zijn die succesvol kon reorganiseren onder de Chapter 11-bescherming", zegt Gary Greenfield, ceo van Peregrine.
 
De directeur dankt het succes aan de klanten en partners van Peregrine en de inzet van haar personeel om actief mee te werken aan de ommekeer. Onderdeel van de reorganisatie is de aanstelling van een volledig nieuwe raad van bestuur. Vanaf nu zal Peregrine zich volgens Greenfield volledig richten op asset- en servicemanagementsoftware.
 
In november 2002 verkocht Peregrine haar Remedy-divisie al aan BMC Software voor 355 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.