Palm reageert op prijsuitdaging Dell

Palm verlaagt met zijn nieuwe Tungsten E-handcomputer het prijsniveau voor zakelijke handcomputers. Het heeft drie nieuwe handcomputers gelanceerd.

De Palm-producent, tegenwoordig Palm One geheten, brengt het lichte E-model in de VS voor tweehonderd dollar op de markt. In Groot-Brittannië bedraagt het prijskaartje honderdvijftig pond, ofwel bijna tweehonderdvijftig dollar. Het is onbekend hoe hoog de Europese prijs zal zijn.
 
Hiermee reageert Palm op de prijsverlaging (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4202svk.htm) die pc-producent Dell eind vorig jaar teweegbracht toen het in de VS zijn handcomputer lanceerde (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4502rmv.htm). Die machine draait op Microsofts ingebedde besturingssysteem Windows Mobile (voorheen Windows CE) en is begin dit jaar in Europa op de markt verschenen (http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n0703tjd.htm).
 
De nu onthulde Tungsten E draait op Palm OS 5 en is de opvolger voor de m-serie Palm-handcomputers, die nog op versie 4 van het besturingssysteem draaien. De fabrikant heeft de levering van de m515 en m130 eerder dit jaar al stopgezet. Het nieuwe E-model ontbeert enkele nieuwigheden zoals draadloze connectiviteit en Palm-vondsten als het duim-toetsenbord en het verschuifbare beschermingspaneel voor het tekstinvoer-deel van het apparaat.
 
Verder lanceert Palm nu het zware Tungsten T3-model met een prijskaartje van vierhonderd dollar (driehonderd pond in Groot-Brittannië, ofwel bijna vijfhonderd dollar). De T3 is echter geen vervanging voor de T2. Palm blijft die lichtere voorganger nog gewoon leveren.
 
Tot slot brengt Palm in de VS het nieuwe consumentenmodel Zire 21 uit. Ook deze draait op het nieuwere Palm OS 5 en vervangt de OS 4-voorganger. De nieuwe Zire komt voorlopig echter nog niet in Europa - of de rest van de wereld - op de markt. Palm zegt niet vóór de aanvang van het Kerstkoopseizoen genoeg voorraden te kunnen produceren om regio's buiten de VS te bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.