Omzet en winst Peoplesoft licht omhoog

Peoplesoft heeft het tweede kwartaal van 2003 afgesloten met een licht gestegen omzet en winst. Over het eerste half jaar liggen de cijfers onder het niveau van een jaar geleden.

In het tweede kwartaal rapporteerde Peoplesoft een omzet 497,4 miljoen dollar. Daarvan komt 112 miljoen uit licentieverkopen, een toename van 38 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Een jaar geleden bedroeg de omzet over deze periode 482,2 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 36,5 miljoen dollar, tegen 36,0 miljoen een jaar eerder.
 
Het eerste halfjaar gezien zijn de resultaten minder rooskleurig. De omzet kwam uit op 957,7 miljoen dollar. De eerste zes maanden van 2002 waren goed voor 965,5 miljoen. Ook de winst ligt lager: 80,6 miljoen dollar toen tegen 75,0 miljoen nu.
 
Craig Conway, Peoplesoft President en ceo, is echter zeer te spreken over het afgelopen kwartaal. "De simpele reden is dat we een sterk bedrijf zijn. Alle productlijnen en diensten in alle geografische gebieden en sectoren doen het goed. We hebben steeds gezegd dat we een beter plan hebben voor aandeelhouders en klanten. Als je kijkt wat er achter deze financiële resultaten zit, zul je zien hoe goed we gepositioneerd zijn om dat plan uit te voeren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.