MFN Nederland gaat zelfstandig verder

De in betalingsproblemen verkerende Amerikaanse moeder Metromedia Fiber Network heeft zijn Nederlandse bezittingen verkocht aan het lokale managementteam.

Pim Berger, één van de drie nieuwe eigenaren van MFN Nederland, zegt blij te zijn eindelijk de zorgelijke telecomdeken van zich af te kunnen schudden. De Amerikaanse moeder was één van de vele spelers, die tijdens de internetbonanza in enkele jaren tijd een wereldwijd glasvezelnet met bijbehorende rekencentra uit de grond stampte. Door de crisis in de telecomsector moest het bedrijf vorig jaar betalingsbescherming middels chapter 11 aanvragen.
 
Berger wil geen concreet overnamebedrag noemen. Hij en Gerwin Schuring en Philip Dries hebben alle aandelen in de Nederlandse vestiging opgekocht. Zij krijgen daarmee het datacentrum bij Schiphol in handen. Dat is 2500 vierkante meter groot en heeft in totaal dertig miljoen euro gekost. Het nieuwe bedrijf wil zich richten op het beheren van bedrijfskritische ict-systemen. Berger zegt dat 10 procent van het datacentrum in gebruik is. Door de groei, waar het bedrijf dit jaar rekening mee houdt, denkt het komend jaar al een positief bedrijfsresultaat te behalen.
 
Naast het datacentrum kreeg het lokale management bij de overeenkomst met de oude moeder ook het glasvezelnetwerk van MFN in Nederland in handen. Dit netwerk met stadsringen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag is inmiddels verkocht aan Aziatische telecominvesteerders, die onder de naam Global Voice Networks een Europees data- en spraaknetwerk aan het bijeensprokkelen zijn. Berger laat zich ook hier niet uit over het overname bedrag.
 
MFN laat binnenkort chapter 11 achter zich. De doorstartende onderneming blijft in Europa alleen actief met netwerkactiviteiten in Engeland, Duitsland en Oostenrijk. Activiteiten en bezittingen in andere Europese landen worden of zijn verkocht. Tijdens de hoogtijdagen werkten er honderd mensen bij MFN Nederland. In de nieuwe onderneming zijn veertig mensen werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-27T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.