Teleurstellend eerste kwartaal voor Peoplesoft

De financiële resultaten van Peoplesoft vielen erg tegen in het eerste kwartaal. De leverancier van bedrijfssoftware kondigt een ontslagenronde aan en sluit een Amerikaanse vestiging.

Peoplesoft verkocht in het eerste kwartaal 39 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat resulteert in een winstcijfer van 38 miljoen dollar of 12 dollarcent per aandeel op een omzet van 460 miljoen dollar, terwijl het bedrijf in het eerste kwartaal van 2002 nog 44,5 miljoen dollar of 14 dollarcent per aandeel winst boekte op een omzet van 483,27 miljoen dollar. De verkoop van softwarelicenties zakte van 133 miljoen dollar naar 81 miljoen dollar.
 
Niet alleen daalden de cijfers in het eerste kwartaal; ook over het lopende tweede kwartaal en zelfs over de verwachte winstcijfers van het hele jaar is Peoplesoft somber gestemd. Die zullen lager zijn dan vorig jaar, zegt de softwaremaker nu al. Om kosten te besparen, ontslaat Peoplesoft tweehonderd werknemers - zo'n 2,5 procent van het totale personeelsbestand. In de Amerikaanse staat Californië gaat de vestiging in Santa Clara dicht. De werknemers worden overgeheveld naar het hoofdkwartier, dat ook in Californië staat.
 
Ceo Craig Conway beschouwt de oorlog in Irak én het Sars-virus als twee extra slagen voor de toch al sputterende economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.