E-business uitbesteden is goedkoper

Er worden dit jaar in Europa 115 miljoen manuren verkwist aan het intern ontwikkelen en beheren van e-business-systemen. In Nederland gaat het om 7,5 miljoen verspilde manuren.

Dat concludeert Cumulus Research Partners in opdracht van Psinet Europe. Bedrijven die het beheer van de systemen uitbesteden zijn aanmerkelijk goedkoper uit. Organisaties beseffen niet dat er verborgen kosten bij deze activiteiten zijn.
 
De verloren manuren ontstaan doordat bedrijven onderschatten hoeveel tijd, kapitaal, materiaal, diensten, planning en beheer nodig zijn om hun infrastructuur draaiende te houden.
 
De beslissing om de ontwikkeling en het beheer van e-business-systemen niet uit te besteden wordt vaak genomen omdat men kosten wil terugverdienen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de dagelijkse praktijk van het continu laten draaien van complexe systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Uitbesteden is zeker goedkoper. Er dient echter opgemerkt te worden dat er een groot verschil is tussen het laten ontwikkelen van een volledig nieuwe shop of e-commerce toepassing en het gebruiken van een standaard shop (eventueel aangepast aan uw wensen en eisen) of modulair samengestelde systemen. Daarnaast bestaat er nog de mogelijkheid om laatstgenoemde shops te huren in plaats van te kopen. U heeft bijvoorbeeld al een eSales webshop voor 50 euro per maand! Geen eenmalige investering en zelf zonder hulp van dure technische specialisten kunt u uw shop opzetten en updaten. U kunt zelf snel en eenvoudig categorieën aanmaken, en zo vaak als u wilt producten en prijzen toevoegen en wijzigen, zonder enige programmeerkennis.
Een ideale shop voor de internet start-up, maar ook voor handelsbedrijven die meer willen dan een standaard shop. eSales kan namelijk geïntegreerd worden in uw bestaande of nog te ontwikkelen website.
Het voordeel van huren is dat er geen eenmalige investering benodigd is en de shop wordt regelmatig ge-update. Dit betekent dat u altijd een actuele shop heeft waaraan steeds weer nieuwe functies en mogelijkheden worden toegevoegd. U leest er meer over op www.esales.nl

Uitbesteden is inderdaad goedkoper.
In ons geval - IT webshop TakeitNow.com- bracht uitbesteden aan een ASP (c.q. ICEshop) de kosten omlaag voor een webshop tot ca. 1000 euro per maand. Voorheen lagen de kosten op ca. 8000 euro per maand aan intene kosten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-08T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.