Guus Hiddink 'coacht' handelsmissie

Guus Hiddink en PSV vergezellen staatssecretaris Wijn van Economische Zaken en een Nederlandse delegatie tijdens hun bezoek van 7 tot en met 11 juli aan Zuid-Korea.

Deze handelsmissie heeft tot doel de Nederlandse investeringen in Zuid-Korea te bevorderen en Zuidkoreaanse bedrijven te interesseren voor Nederland als aantrekkelijk vestigingsland. Onderdeel van de missie is een bezoek aan Kumi, waar veel van Korea' hightech industrie gevestigd is. Tijdens de missie komen ook ontwikkelingen in de breedbandtechnologie (snel internet) aan de orde.
 
Volgens staatssecretaris Wijn is er in Zuid-Korea na het succesvolle optreden op het WK voetbal van het Zuidkoreaanse team - onder leiding van Guus Hiddink - nog steeds veel belangstelling voor Nederland. De staatssecretaris hoopt dat zowel het Nederlandse als het Zuidkoreaanse bedrijfsleven daar tijdens de missie van kunnen profiteren. PSV doet een paar dagen na het bezoek mee aan de 'World Peace King Cup', een internationale voetbaltoernooi in Seoel.
 
De Nederlandse export naar Zuid-Korea is de afgelopen jaren gestegen: in 2002 werd er voor 1,2 miljard euro uitgevoerd naar Zuid-Korea. Belangrijkste exportproducten zijn elektrische apparaten en fotoapparatuur. De Nederlandse invoer vanuit Zuid-Korea daalde in 2002 licht tot 1,8 miljard euro. Producten die worden ingevoerd zijn onder meer pc's en personenauto's. Nederland behoort tot de top drie van buitenlandse investeerders in Zuid-Korea.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-12T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.