Getronics trekt vakbondsleden voor

Getronics-werknemers die door de reorganisaties ontslagen worden en lid zijn van een vakbond worden beter begeleid dan niet-leden.

De vakbonden hebben met de directie van Getronics afgesproken dat hun leden worden voorgetrokken bij het vinden van banen buiten de onderneming. Maurice Limmen van CNV Dienstenbond vindt dit terecht. "Dit is een reactie op de passieve houding van niet-vakbondsleden die jaar in jaar uit profiteren van collega's die wel trouw contributie betalen.
 
De kosten voor 'outplacement' van ontslagen werknemers wordt grotendeels betaald door Getronics, maar de ontslagene dient ook een eigen bijdrage te voldoen. Volgens de overeen moeten vakbondsleden 300 euro uit eigen zak bijleggen, terwijl de bijdrage van niet-leden is vastgesteld op maximaal 1500 euro.
 
Een zelfde actie werd ook toegepast bij een sanering binnen Ballast Nedam. Toen werd de rechter gevraagd of dit soort praktijken toelaatbaar zijn. Deze keurde de overeenkomst goed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Maar het is dan ook voor het eerst dat de vakbonden iets bereiken bij Getronics
De meeste werknemers zagen niets in die zwakke vertegenwoordigers.
Nu hebben ze voor het - eerst - iets berijkt moeten we daarom lid van ze worden ????
Als de vakbonden eerdere jaren iets hadden kunnen hadden ze misschien wel begrip (en leden) kunnen krijgen. Zie eens wat ze nu doen dat is toch niet zo bijster hoor, voor dat bedrag is het rendabel om gewoon zelf werk te zoeken (en als je je eisen niet al te hoog steld ligd het werk voor 't oprapen)
Hebben bobo's eigenlijk nog iets anders dan dit weten te regelen wat nog noemenswaardig is ? ? ? ?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.