Kantorenboer MWB zet ict-bedrijven op straat

De Britse aanbieder van gefaciliteerde kantoorruimte heeft zijn vestigingen in Nederland en Duitsland failliet laten verklaren. Vijftig Nederlandse bedrijven staan per direct op straat.

Afgelopen woensdag werden de bedrijven, die ruimte en bijbehorende faciliteiten huren in de kantorencomplexen van MWB in Amsterdam Zuid Oost en Hoofddorp, op de hoogte gesteld van het faillissement. Dinsdagavond na werktijd kregen de Nederlandse werknemers van MWB te horen dat het bedrijfsonderdeel dat de Nederlandse en Duitse kantoren runt diezelfde middag failliet was verklaard. Het bedrijf had drie vestigingen in Duitsland. Voor de vier Franse kantoren van MWB is uitstel van betaling aangevraagd.
 
Ict-dienstverlener Ictivity is één van de vijftig gedupeerde bedrijven die ruimte huurde in Amsterdam Zuid Oost. Ook de Nederlandse tak van Google huurt ruimte bij MWB. "Het betekent niet alleen dat de betrokken bedrijven hun bedrijfsvestiging per direct kwijt zijn. De curator onderzoekt mogelijkheden om alles in de lucht te houden. Wellicht dat in de loop van volgende week ondernemingen niet meer bereikbaar zijn, omdat ze hun telefoonaansluiting en postadres ook bij MWB afnamen. Wij kunnen gelukkig gewoon doorwerken vanuit onze vestiging in Eindhoven.", aldus Ictivity-directeur Ewout Van Dijck. Volgens hem heeft het moederconcern twee weken terug zijn Britse bedrijfsonderdeel formeel gescheiden van zijn activiteiten op het Europese vasteland. Vervolgens is zonder enige communicatie over het naderend onheil aan klanten het faillissement van de Europese activiteiten in gang gezet.
 
Tien bedrijven hebben in het Amsterdamse pand van MWB hun biezen gepakt. Ook zouden een aantal bedrijven overgeheveld zijn naar de branchegenoot van MWB Regus. Vanmiddag dient om 16.00 uur een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam om de door de curator geplande sluiting van komende vrijdag ongedaan te maken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-31T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.