Onstream definitief verleden tijd

Met een openbare faillissementsverkoop is gisteren een definitief einde gekomen aan ontwikkelaar en producent van datatape-apparatuur Onstream Data. Eind april werd het bedrjf al failliet verklaard en kwam het personel op straat te staan.

Het Eindhovense hightech-bedrijf Datastream is eind april voor de tweede keer failliet gegaan. Twee jaar geleden ging ook al de stekker eruit, maar toen kon er nog een deel een doorstart maken. Dit keer zat dat er niet in, ondanks verwoede pogingen van curator mr. Deterink.
 
Zo komt er een eind aan het veelbelovende bedrijf, dat zich in 1998 met 480 werknemers van Philips afsplitste. Na de doorstart in 2001 bleek dit jaar al snel dat, ondanks de claim van een technologische voorsprong op het terrein van digitale tapes voor servers en werkstations met zeer hoge opslagcapaciteit, de verwachte omzet van een miljard gulden in 2003 een utopie was.
 
Het bedrijf bestond uit twee delen. Onstream Data produceerde datarecorders. Deze groep draaide een tijdje quitte tot zelfs met lichte winst. De andere tak, Datastream Micro Systems Technology, was, zoals de naam al zegt puur gericht op ontwikkeling van technologie (magneetkoppen voor dunne film). Deze bleef verlieslatend, en wel zoveel dat dit niet kon worden opgevangen door de Data-groep.
 
Direct na het uitspreken van het faillissement sloot het bedrijf de deuren en werden de overgebleven 240 medewerkers ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja we zijn failliet maar we blijven wel service geven. Duh, gebeurt niet echt vaak he. Dan wordt het een soort vrijwilligers werk.

www.hastec.nl

Alles mooi en wel, maar de service zou moeten blijven. Waarom zijn de sites uit de lucht gehaald? Hoe kan ik nu een stuurprogramma vinden?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.