Network Appliance blijft winst draaien

Network Appliance (NA) heeft zijn derde kwartaal voor boekjaar 2003 met een winst van 19,67 miljoen dollar afgesloten. Dit is het vijfde opeenvolgende kwartaal waarin het winst boekt.

De leverancier van opslagsystemen behaalde een omzet van 228,5 miljoen dollar. Dat vertegenwoordigt een groei van 15 procent ten opzichte van de derde periode in boekjaar 2002. Toen draaide NA 198,3 miljoen dollar omzet, waarbij een winst van 6,98 miljoen dollar werd behaald. Europa droeg 32 procent bij aan de nu behaalde omzet.
 
De winst van het derde kwartaal komt neer op 6 dollarcent per aandeel en voldoet daarmee aan de verwachtingen van financieel analisten. "De versnelling van onze groei toont aan dat het ons is gelukt om meer klanten te winnen. Dat doen we onder meer door onze samenwerkingen te versterken", aldus ceo Dan Warmenhoven van NA.
 
De topman verwijst daarmee vooral naar de alliantie met Hitachi Data Systems (HDS), waar zijn bedrijf de gunstige financiële cijfers voor het derde kwartaal deels aan heeft te danken. De twee producenten van opslagapparatuur werken samen op het gebied van nas-systemen (network attachted storage), die zij wederzijds verkopen en marketen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5002rgr.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.