Cijfers IBM geven hoop op stabilisatie it-markt

IBM schrijft over het vierde kwartaal van 2002 een omzet van 23, 7 miljard dollar bij. Dat is 7 procent meer dan een jaar geleden. De resultaten werden opgepoetst door de uitbestedingsdeal van vijf miljard dollar met JP Morgan Chase.

De overname van Rational Software in december heeft geen effect op de cijfers. De nettowinst komt uit op één miljard dollar, volgens cfo John Joyce beter dan de analisten hadden verwacht.
 
Over het gehele jaar 2002 daalde de omzet met 2,3 procent naar 81,1 miljard dollar en de winst met 53,7 procent naar 3,6 miljard. Deze cijfers zijn alleen goed te noemen in vergelijking met andere bedrijven in de it-industrie. Analisten zien in de cijfers zelfs een hoopvolle stabilisatie van de it-markt, aangezien Big Blue op veel verschillende markten actief is.
 
De verkoop van servers en opslag daalde met 1 procent, maar de verwerkingscapaciteit (mips, miljoen instructies per seconde) van de geleverde machines nam met 13 procent toe. De mips van de geleverde krachtige mainframes met Linux nam zelfs met 45 procent toe. De pc- en printerverkoop kwam uit op 3 miljard dollar in het laatste kwartaal van 2002, ongeveer gelijk aan dat kwartaal een jaar eerder.
 
Cfo John Joyce durft niet echt een voorspelling te doen voor het komende jaar. "Mijn kristallen bol is net zo goed als die van ieder ander, maar laten we zeggen dat ik blij ben dat ik bij IBM werk en niet voor een van de concurrenten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.