De sponsor: 'Rolstoeltennis is een uitdaging'

Hardwareleverancier Nec sponsort rolstoeltennis wereldwijd. De sponsoring maakt deel uit van het corporate social responsability programma van het bedrijf. Maar het bedrijf hoopt door de sponsoring ook meer naamsbekendheid te krijgen.

Beeld: Akira Ando 

Robert van Amerongen, Manager Marketing Communications bij NEC Philips Unified Solutions.

Wat sponsoren jullie precies?
Rolstoeltennis is binnen de internationale tennis federatie een zelfstandige tak van sport, met een eigen ranking van spelers. Aan de wedstrijden doet de wereldwijde top van gehandicapte tennissers mee.

Wij sponsoren alle topwedstrijden. Dat zijn ongeveer honderd wedstrijden per jaar. In Nederland vindt in november de zogeheten Wheelchair Tennis Masters plaats. Ook die wedstrijden maken er deel van uit.

Nec sponsort het rolstoeltennis van de ITF al sinds 1992. Dit is het vijftiende jaar dat de sponsoring loopt. Het is dus een behoorlijk bestendig sponsorcontract.

Waarom hebben jullie voor rolstoeltennis gekozen?
Deze sponsoring maakt een belangrijk deel uit van het corporate responsability programma van Nec. Wij richten ons met onze producten op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. We willen ook op een andere manier het potentieel van mensen verbeteren. Gehandicaptensport heeft vaker dan andere sporten een financiële stimulans nodig.

En natuurlijk doen we het ook voor promotie van het Nec-merk. In Nederland maakt Nec uit van NEC Philips Unified Solutions. Nec is daarom nog een relatief onbekende naam in de b-to-b markt.

Wat is de overeenkomst tussen het imago van Nec en het imago van gehandicaptentennis?
Bij tennis komt het aan op individuele kwaliteiten. Sporters die aan gehandicaptensport doen hebben te maken met uitdagende omstandigheden. Beide dingen zijn ook belangrijk in het bedrijfsleven. Er is zeker concurrentie tussen de spelers, maar het is ook een hechte community. Dat is te vergelijken met de bedrijfscultuur van Nec.

Hoeveel geld steken jullie in deze sponsoring?
Het gaat om ongeveer een kwart miljoen euro per jaar. Maar we geven meer dan alleen maar geld. We leveren ook pc-apparatuur. En representanten van Nec komen naar een groot deel van de wedstrijden. We reiken dan bijvoorbeeld awards uit.

Wat doen jullie allemaal rondom deze sponsoring?
We organiseren clinics bij de wedstrijden. Klanten en partners van het bedrijf kunnen dan ervaren hoe moeilijk het is om in een rolstoel te tennissen.

Hoe laten jullie zien dat jullie rolstoeltennis sponsoren?
We sturen persberichten en flyers uit. Ook proberen we bij andere evenementen deze sport te promoten. Tijdens de opening van de Dutch Open, een ander tennisevenement dat we sponsoren, heb ik ook op de trom geslagen voor rolstoeltenniswedstrijden. We proberen meer mensen naar het rolstoeltennis te trekken, maar dat is niet makkelijk.

Wat doet de sponsoring voor jullie naamsbekendheid?
Dat is lastig te meten. We hopen dat mensen ons associëren met een sociaal bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T14:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.