SURFnet, Hewlett Packard en Gartner populairst

Uit Computable's jaarlijkse onderzoek naar het imago van de vijftig grootste ict-dienstverleners in ons land blijkt dat SURFnet, Hewlett Packard en Gartner het meest positief beoordeeld worden door de ict'er. Vooral SURFnet scoort op alle fronten hoge punten.

SURFnet, Hewlett Packard en Gartner scoren het hoogst in Computable's jaarlijkse onderzoek naar het imago van de vijftig grootste ict-dienstverleners dat door TNS NIPO is uitgevoerd onder ruim tweeduizend ict'ers. Vooral Surfnet wordt consequent positief beoordeeld. Op alle fronten scoort de dienstverlener boven de zeven: voor zowel de kennis/knowhow, de prijs, de kwaliteit van de dienstverlening, de betrouwbaarheid, het nakomen van de tijdsplanning, het binnen budget blijven en het communiceren met klanten. Dat levert een respectabel gemiddeld rapportcijfer op van 7,4 voor Surfnet. Het volledige onderzoek is terug te vinden in de ICT Services Guide.

Rapportcijfers Nederlandse dienstverleners

Deelaspect

Gemiddeld Rapportcijfer

Topscorers

Kennis / knowhow

6,8

Gartner (7,4)

SURFnet (7,4)

HewlettPackard (7,4)

Prijs

6,2

SURFnet (7,1)

HewlettPackard (6,7)

Imtech (6,6)

Kwaliteit van de dienstverlening

6,6

SURFnet (7,3)

HewlettPackard (7,1)

Imtech (6,8)

Betrouwbaarheid

6,7

SURFnet (7,4)

HewlettPackard (7,3)

Gartner (7,1)

Nakomen van de tijdsplanning

6,6

SURFnet (7,5)

Gartner (7,1)

HewlettPackard (7,0)

Binnen het overeengekomen budget blijven

6,5

SURFnet (7,4)

HewlettPackard (7,0)

Imtech (6,9)

Manier van communiceren met klanten

6,6

SURFnet (7,4)

Gartner (7,1)

HewlettPackard (7,0)

Gemiddeld rapportcijfer

6,6

SURFnet (7,4)

HewlettPackard (7,1)

Gartner (6,9)

Verantwoording onderzoek Mazars Berenschot

Mazars Berenschot stelde in opdracht van Computable een lijst samen van de vijftig grootste Nederlandse dienstverleners. Ramon Schuitevoerder van Mazars Berenschot: " Wij hebben deze lijst samengesteld op basis van financiële gegevens van de diverse ondernemingen zoals deze bij de KvK bekend zijn. Belangrijke noot bij deze lijst is dat ICT-dienstverleners volgens onze definitie hoofdzakelijk actief zijn op het gebied van ICT-consultancy en/of ICT-detachering. Hierdoor bevinden zich geen ondernemingen in de lijst die als hoofdactiviteit software-/hardware-/-productie/-reselling doen.
Voor vragen over de selectie van de vijftig grootste Nederlandse dienstverleners kunt u terecht bij Ramon Schuitevoerder, Mazars Berenschot, Corporate Finance B.V.: ramon.schuitevoerder@mbcf.nl , + 31 (0) 20 - 20 60 331

Verantwoording onderzoek TNS NIPO

Bedrijven of instellingen die gebruikmaken of hebben gemaakt van ict-dienstverleners, hebben de vragenlijst via de e-mail toegestuurd gekregen. 2146 respondenten hebben uiteindelijk vragen beantwoord, over hun ervaringen met, of kennis van  ict dienstverleners in verschillende segmenten.
Voor elk van de 20 besproken segmenten werden bedrijven beoordeeld op zeven criteria: kennis, prijs, kwaliteit van de dienstverlening, betrouwbaarheid, nakomen van tijdsplanning, binnen het overeengekomen budget blijven en manier van communiceren met klanten. De laatste drie onderdelen zijn alleen voorgelegd aan respondenten die ervaring hebben met het te beoordelen bedrijf. De overige onderdelen werden beoordeeld door respondenten die het bedrijf (van naam) kennen of ervaring met het bedrijf hebben. De waardering vond plaatsop basis van een schaal van 1 (zeer slecht) tot 10 (uitstekend).
Per segment hebben de respondenten ook aangegeven wat ze de belangrijkste criteria vinden. Hieruit zijn wegingsfactoren berekend, die vermenigvuldigd met de waarderingspunten een puntenaantal opleverden, waarop de posities in de uiteindelijk top -lijsten zijn gebaseerd.
Voor vragen over het onderzoek kunt u terecht bij Maarten Tol, Project Manager Media & Advertising TNS NIPO: maarten.tol@tns-nipo.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Proficiat SURFnet, helemaal eens met de uitslag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-20T07:46:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.