Eerste nominaties Computable Awards bekend

De genomineerden voor de Computable Award voor meest maatschappelijk verantwoorde onderneming in 2008 zijn bekend. Genomineerd zijn Informatica, Inter Access, Logica, Oracle en Yellowtail.

Specialist in data-integratie Informatica is genomineerd omdat het bedrijf steun verleent aan de actie Alpe D'HuZes. Dit is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. In 2007 werd ruim één miljoen euro opgehaald. Dit jaar werd op 5 juni drie miljoen euro bij elkaar gefietst.

Dienstverlener Inter Access krijgt deze nominatie voor de ict-projecten van het bedrijf in Afrika. Sinds 2006 ondersteunt Inter Access belangeloos ict-projecten in West-Afrika, in samenwerking met het International Institute for Communication and Development (IICD). Senior consultants krijgen hierdoor de kans om in dit deel van de wereld een steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van een land. Projecten vonden plaats in Burkina Faso, Ghana en Oeganda.

Oprecht

De mvo-strategie en de mvo-activiteiten die het bedrijf ontwikkelt, zijn reden om dienstverlener Logica te nomineren als meest maatschappelijk verantwoorde onderneming in 2008. Zo lanceerde Logica onlangs in Zweden een internetdienst waarmee huishoudens online hun energieverbruik kunnen bijhouden en kunnen vergelijken met het verbruik van hun buren. Deze webdienst helpt consumenten hun elektriciteit-, verwarming- en waterverbruik te analyseren, waardoor ze beter in staat zijn besparende maatregelen te nemen. Logica verklaart één allesbepalend principe te hebben: zich altijd eerlijk en oprecht gedragen tegenover iedereen, zowel personeel, klanten, leveranciers, concurrenten en aandeelhouders als de wereld in het algemeen.

Oracle krijgt deze nominatie voor de wereldwijde bedrijfsbrede mvo-strategie. In Nederland steunt de software-ontwikkelaar verschillende projecten, maar voert ze ook zelf uit. Bijvoorbeeld ThinkQuest, de website-wedstrijd voor scholieren, het gratis communicatieplatform Think.Com, of het project MuisWijs! dat als doel heeft leerlingen bewust te maken van gezond computeren.

Kinderen

Consultancy-bedrijf Yellowtail is genomineerd voor het initiatief Before7, een fondsenwervingscommunity van Nederlandse professionals. De leden van Before7 zetten zich in voor beter onderwijs in arme en moeilijk bereikbare gebieden overal ter wereld. Daarbij wordt specifiek gericht op jonge kinderen, omdat is gebleken dat kinderen die voor hun zevende naar school gaan meer kans hebben op een schoolcarrière en succesvoller zijn in hun leven.

Vanaf begin juni begint het stemmen voor de Computable Awards. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 23 oktober 2008 worden de winnaars bekendgemaakt.

Genomineerden op een rij

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-26T07:00:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.