Protime koopt Prosphera voor Europese groei

Handen schudden

Protime, leverancier van hr-software, koopt het Nederlandse Prosphera. Prosphera levert via een partnerovereenkomst al software van Protime maar wordt nu volledig overgenomen. De overname maakt deel uit van Nederlandse en Europese groeiplannen.

Protime, leverancier van hr-software voor tijdregistratie, aanwezigheidsbeheer, personeelsplanning en e-hrm koopt het Nederlandse Prosphera. Prosphera heeft sinds 1998 een partnerovereenkomst met het Belgische Protime voor de levering van hr-software in Nederland. Door de overname neemt de koper 350 Nederlandse klanten over, waaronder Campina, Schuitema, Wehkamp en Marktplaats.

De klantenkring van het Nederlandse bedrijf bestaat vooral uit bedrijven in de logistieke sector en de industrie. Het aandeel zakelijke dienstverleners neemt sterk toe. Bovendien verwacht het bedrijf meer software te verkopen door de stijgende aandacht bij bedrijven voor een betere balans tussen werk en privé. Veel bedrijven voeren telewerken en deeltijdfuncties door. Die ontwikkeling zorgt volgens de leverancier voor meer vraag naar hr-software.

Beide bedrijven boekten over 2007 een gezamenlijke omzet van ongeveer tien miljoen euro. De gezamenlijke winst kwam ongeveer op de twee miljoen euro uit. Door de overname wil Protime verder groeien in Europa. Ook het aantal medewerkers in Nederland moet omhoog. Het bedrijf wil op korte termijn groeien naar een personeelsbestand van vijftig medewerkers in Nederland. Bij het overgenomen Prosphera werken nu vijftien mensen.

Meer betrokkenheid

Volgens Lucas Polman, managing partner van Prosphera, zorgt de overname voor meer betrokkenheid van zijn personeel bij de ontwikkeling van nieuwe versies van de hr-software. "Tot nu toe waren we als partner verantwoordelijk voor de verkoop, implementatie en het onderhoud van de software. Door de overname raken we meer betrokken bij de ontwikkeling." Protime ontwikkelt nieuwe versies van de hr-software op basis van webgebaseerde Microsoft-toepassingen zoals SmartClient en ClickOnce. Het is nog niet bekend wanneer de eerste gezamenlijk ontwikkelde software op de markt wordt gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-30T15:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.