Tulip onderhandelt over merknaam Commodore

Tulip onderhandelt met CIC over de wereldwijde exploitatie van het merk Commodore. CIC kocht in 2004 de merknaam van Tulip voor 24 miljoen euro, die in delen betaald zou worden. CIC kan de betalingsverplichtingen echter niet nakomen.

Tulip Computers onderhandelt met Commodore International Corporation (CIC) over de wereldwijde exploitatie van het klassieke computermerk Commodore. De partijen hopen een oplossing te vinden voor de financiering van het merk door CIC.

Tulip had tot 2004 de merknaam Commodore in handen, maar verkocht deze uiteindelijk voor 24 miljoen euro aan CIC. De betaling voor deze verkoop werd in termijnen gedaan. De laatste betaling zou eind 2010 moeten plaatsvinden. CIC kwam echter in betalingsproblemen en werd in april dit jaar failliet verklaard. Nadat met een schuldeiser een akkoord was bereikt, werd het faillisement nietig verklaard.

De onderhandelingen met Tulip moeten een oplossing bieden voor de verkoop van de al ontwikkelde multimediaproducten met de Commodore-naam. De twee bedrijven willen de bekende merknaam een nieuwe impuls geven in bestaande en nieuwe markten, door dus deze nieuwe producten te introduceren.

Transparante situatie

Tulip wil ook door deze onderhandelingen op korte termijn haar belangen veiligstellen. Het bedrijf verklaart dat hiermee een transparante situatie wordt gecreëerd met meer financiële zekerheid. Dit draagt dan weer bij aan het verder realiseren van de door Tulip gestelde strategische doelstellingen, meldt de gevallen pc-producent.

Tulip en CIC streven er naar op relatief korte termijn aanvullende informatie te verschaffen aan alle betrokken partijen. Overigens staat de eigen merknaam van Tulip ook in de etalage. Die zou de lading van de huidige activiteiten niet meer dekken, onder meer na het eerder afstoten van andere activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-17T13:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.