Andere baan voor ICT-bestuurder Van Lanschot

Bestuurslid Paul Loven van bankier Van Lanschot vertrekt per 1 november bij de bank. Hij gaan aan de slag bij pensioenverzekeraar PGGM. Loven is verantwoordelijk voor finance & control, operations en ict bij Van Lanschot. Hij gaf leiding aan het project Drive, waar de bank het afgelopen jaar 55 miljoen euro op afschreef. Het project viel 30 miljoen euro duurder uit dan begroot.

De taken van Loven worden overgenomen door de andere leden van de Raad van Bestuur totdat er een opvolger is benoemd. Bij PGGM wordt Loven financieel directeur. In die rol is hij opnieuw verantwoordelijk voor de portefeuille ict.

Van Lanschot Bankiers schreef het afgelopen jaar 55 miljoen euro af op het automatiseringsproject Drive. Het mainframe van de bank had in 2008 vervangen moeten zijn door het backofficesysteem Olympic van de Zwitserse softwareleverancier Eri Bancaire. Deze vervanging is uitgesteld. Een deel van de front-endapplicaties is wel vervangen. Het project werd in 2005 gestart. Ict-dienstverlener Accenture is één van de bij het project betrokken partijen.

Dertig miljoen over budget

Het budget voor het project Drive werd in 2005 vastgesteld op zestig miljoen euro. In 2007 was duidelijk dat er dertig miljoen euro meer nodig was om het project succesvol af te ronden. Dit bedrag was bedoeld om een aantal applicaties in te voeren en om de oude backoffice-systemen te vervangen. De bank hoopte zo de klanten beter te bedienen en te kunnen behouden.

Na intern onderzoek in 2008 bleek dat vervanging van de mainframesystemen voorlopig niet nodig is. Delen van het project zijn wel opgeleverd. Het gaat daarbij om de invoering van een klantmanagementsysteem van Siebel. Daarnaast is het internetportal aangepast. Het systeem voor internetbankieren is vernieuwd en klanten hebben gepersonaliseerde webpagina's. Ook is er een nieuw managementinformatiesysteem ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Handig. Dat ie weer als financieel directeur ook verantwoordelijk is voor de ICT. Als de projecten dan duurder uitvallen, kan hij als budgethouder meteen wat extra geld bijstorten. Vaarwel Achmea! :-)

@ Handyman: Ach joh, betreffende persoon heeft bij ABN Amro ook al zo'n spoor van vernieling achtergelaten. Sommigen struikelen van hun eerste baantje tot hun pensioen... (En ja, met steeds grotere gouden handdrukken, dat is waar ze goed in zijn ..!)

'De taken worden overgenomen'

Ik hoop dat ze de taak "laten uitlopen en/of mislukken van IT-projecten" voorlopig even niet oppakken.

Toch bijzonder dat iemand die voor vele tientallen miljoenen euro's de plank misslaat, zo weer een andere (vergelijkbare) baan heeft. Ik kan me toch bijna niet voorstellen dat PGGM nog een paar miljoen euro heeft om te verbranden, zo lekker gaat het niet in pensioenland.

Ik ben wel een beetje jaloers, zijn salaris is waarschijnlijk hoger dan dat van mij... Misschien moet ik ook maar wat van dit soort missers maken?

Veel succes!

Aan de andere kant: hij weet nu wel hoe het niet moet. Met die lessons learned kan ie het bij Achmea vast beter doen.

Dit doet mij denken aan ongeveer 10 jaar geleden toen bij de ING veel projecten uitbesteed werden aan India.

Een uitspraak van een IT manager daar, om die uitbesteding te onderstaven is me altijd bijgebleven en geldt nu nog steeds.

"All IT project fails, Only the failures wil become cheaper"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-20T09:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.