Nieuwe rol Rabofacet in 'Operatie Service'

In het kader van 'Operatie Service', de deze week aangekondigde grote herstructurering bij de Rabobank, zal ook de rol van Rabofacet veranderen. De divisie, waar ict en de facilitaire diensten onder vallen, is nu nog als aparte, ondersteunende eenheid naast het 'Wholesalebankbedrijf' en het 'Retailbankbedrijf' geplaatst.

In de nieuwe organisatie komt er een directoraat 'Groep ICT' onder het domein Retail te hangen. Bovendien komt er een directoraat 'shared services' onder het domein Banken/Coöperatie, waarbinnen facilitaire diensten, zoals inkoop en logistiek, mogelijk vallen.
 
Volgens een zegsman van Rabobank betekent deze indeling niet automatisch dat Rabofacet wordt opgeheven, of dat de ict-afdeling voortaan alleen nog het retailbankieren bedient. Het zakelijke bankiersgedeelte blijft ict-diensten afnemen, benadrukt hij. "Het is meer een portefeuille-verdeling. De komende maanden wordt bekeken hoe Rabofacet in de nieuwe organisatie wordt ingepast en of en hoe er een scheiding komt tussen ict en de facilitaire diensten."
 
Rabofacet heeft net als andere afdelingen van de Rabobank een aantal punten ter verbetering opgekregen. Om de dienstverlening te verbeteren, kan er voor uitbesteding worden gekozen, stelt de woordvoerder. "Maar", tekent hij daarbij aan, de bedrijfskritische ict-voorzieningen blijven in huis. Wij gaan daarin niet zover als ABN Amro." Vorig jaar nam Centric nog het logisieke deel van het werkplekbeheer van Rabobank Nederland over.
 
Uiteindelijk doel van de herinrichting is het invoeren van een nieuwe efficiëntere, klant- en servicegerichte organisatie, met name voor de ondersteuning van de lokale banken. Ook moet de operatie, waarvoor anderhalf tot twee jaar is uitgetrokken, een besparing van tweehonderd miljoen euro opleveren, waarbij zo'n twaalfhonderd banen verdwijnen. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten, en dit geldt ook voor Rabofacet, aldus de zegsman. Bij de facilitaire dienstverlener werken 2500 medewerkers, waarvan 18 procent is ingehuurd. Van deze medewerkers zal als eerste worden bekeken of zij nog 'onmisbaar' zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-23T11:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.