Centric-tak Oranjewoud aast op Strukton

Centric-onderdeel Oranjewoud voert met NS gesprekken over een overname van Strukton Groep. Mocht de overname doorgaan dan krijgt de ingenieurstak er een spoorinfrastructuur- en bouwbedrijf bij. Strukton is op de ict-markt actief als datacentrabouwer en -beheerder. Centric is overigens een van de it-partners van de bouw- en infraspecialist.

De groepsdirectie en groepsraad van Strukton staan positief tegenover de eventuele overname. De partijen in kwestie laten weten dat er geen garantie is dat de onderhandelingen zullen leiden tot een verkoopovereenkomst.

Strukton is met een omzet van 1,4 miljard euro de zesde aannemer van Nederland. Er werken ruim zesduizend mensen. Het bedrijf is daarmee stukken groter dan Oranjewoud (3200 medewerkers, omzet 401 miljoen euro) en in omzet groter dan het Centric-concern (omzet: 953,6 miljoen euro; 9300 medewerkers).

Klant

Strukton is overigens klant van Centric. De automatiseringstak verzorgt de eerstelijns-ondersteuning voor de it-gebruikers. In de ict-wereld staat Strukton bekend als bouwer, inrichter en technisch beheerder van datacentra.

Centric maakte recent de jaarcijfers over 2009 bekend. Daaruit blijkt dat Oranjewoud vorig jaar een stabiele factor vormde, in tegenstelling tot de ict-tak en vooral de financiële dienstverlening (Finace, waarin ook de business process outsouringsdiensten zijn opgenomen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-22T13:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.