Computable Awards 2011

Jury beoordeelt ICT-leveranciers voor het MKB

Dit artikel delen:

Afas, Infotheek, Scholten Awater, Twinfield en Xpletus zijn genomineerd voor de Computable Award voor ICT-leverancier voor het MKB van het Jaar 2011. In dit artikel staan de rapportages waarmee de jury de nominaties heeft onderbouwd. De winnaar van de ict-prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van lezers en de ranking van de vakjury. Computable-lezers kunnen vanaf maandag 23 mei tot vrijdag 16 september 2011 hun stem uitbrengen.

Computable reikt op woensdag 5 oktober 2011 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd door een vijfkoppige jury. In de categorie ICT-leverancier voor het MKB van het Jaar 2011 zijn dat:

Afas

De geïntegreerde business-software van Afas maakt het mogelijk dat ook mkb-organisaties hun informatievoorziening op hoog niveau brengen. Afas biedt hierbij een flexibele, schaalbare en betaalbare oplossing in een segment waarin value-for-money cruciaal is. Als organisatie heeft Afas zich ontwikkeld tot een pareltje van de Nederlandse software-industrie met een complete set aan aanvullende en ondersteunende diensten.

Infotheek

Infotheek behoort dankzij zijn concept, gericht op kostenbesparing inmiddels tot de top drie ict-bedrijven van Nederland. In 2009 groeiden zij met 21procent en in 2010 won Infotheek voor de derde opeenvolgende keer de CRN Value Added Reseller award, bovendien werd Infotheek in 2010 gekozen tot CRN Editors Choice. Infotheek heeft een unieke propositie binnen de mkb-markt, waarbij niet alleen nieuwe hardware, maar ook end of life nieuw, renewed, en refurbished hardware aan het mkb wordt geboden. 

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk, managing partner bij Passionned

Scholten Awater

Scholten Awater is als it-hardwarereseller gespecialiseerd in de advisering en levering van it-hardware en standaardsoftware. Het bedrijf vindt dat it eenvoudiger moet en daarom bieden zij al ruim achttien jaar hun klanten tal van logistieke en technische diensten die ervoor zorgen dat de aanschaf, levering en implementatie van it-hardware zeer eenvoudig is geworden. Medewerkers willen en krijgen steeds meer invloed in de keuze en het gebruik van hun end-user devices. Door trends als het nieuwe werken en cloud computing wordt het ook technisch mogelijk om aan de wens van medewerkers te voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is de 'Atos Origin Phoneshop', die Scholten Awater faciliteert. Dit is een webshop die een uitgebreid maar wel geselecteerd assortiment van mobiele telefoons en smartphones aanbiedt aan medewerkers van Atos Origin. Deze medewerkers krijgen vanuit Atos Origin een budget toegekend en zij kunnen zelf hun keuze maken uit het assortiment. De jury vindt Scholten Awater een bedrijf wat sterk opereert in het mkb-segment en de dienstverlening op interessante wijze innoveert.

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris, manager global technology Heineken

Twinfield

Twinfield is leverancier op het gebied van online boekhouden in Europa. Op dit moment worden er meer dan 80.000 administraties via Twinfield gevoerd in 22 landen. Het bedrijf groeit nog steeds. Bijzonder project is het online factureren wat een grote tijdsbesparing en efficiëntievoordeel betekent voor de ondernemer én accountant. Het systeem is tevens veilig en makkelijk te koppelen aan andere administraties. Het heeft lang geduurd voordat het mkb het SaaS-principe heeft omarmd. Onzekerheid over betrouwbaarheid en privacy-aspecten hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Twinfield toont met een prima product aan dat het SaaS-principe niet alleen goed kan werken, maar de ondernemer substantiele voordelen kan opleveren. Bovendien is de oplossing laagdrempelig, zowel qua kosten als functioneel.

Xpletus

Xpletus levert een totale it-oplossing voor het mkb-segment. In de vorm van een driejarig contract wordt, nieuwe hardware hardware, software en beheer geleverd voor de kantoorautomatisering. De klant betaalt een vast maandbedrag voor dit alles-in-één-concept. De ondernemer moet zeker kunnen zijn van zijn automatisering. De hardware moet in orde zijn en bij storingen moet men snel weer aan de slag. Zeker wanneer er geen eigen beheerder of it-specialist is, kan een storing, virusbesmetting of uitval van de systemen voor grote problemen zorgen. Zelfs bij brand of inbraak heeft de klant snel vervangende apparatuur en een werkende it-omgeving. Het concept van Xpletus regelt alles voor een goede en stabiele kantoorautomatisering. Dit alles tegen een vast bedrag per maand. De jury is van mening dat Xpletus met het onderhavige concept een mooie propositie in huis heeft voor het mkb, die een goede combinatie van flexibiliteit, continuïteit en kosteneffectiviteit biedt.

Fred Bons

Jurylid Fred Bons, deliverydirecteur bij Ordina

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-22T20:05:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.