Gebruiker blijft tegen pc schreeuwen

Tweederde van de mensen schreeuwt vaak tegen zijn pc. Ruim 30 procent gooit met zijn muis en 1,5 procent heeft zijn pc wel eens van het bureau geduwd.

Nog eens 15 procent slaat zijn monitor of schopt de behuizing van zijn computer. Dit blijkt uit de scriptie van sociologe Marleen Brinks die aan de Duitse Fernuniversität Hagen afstudeert.

 

Voor haar scriptie (pdf, Duits) heeft ze 340 mensen ondervraagd die minsten dertig uur per week computeren, zo meldt de Duitse nieuwsdienst Informationsdienst Wissenschaft.

 

Brinks heeft zelf op een it-afdeling gewerkt, alwaar ze haar collega’s vaak een hartig woordje zag wisselen met de computer. Mensen blijken vooral agressief te worden als er een deadline nadert. De sociologe zegt verder onderzoek naar het fenomeen ’technology related anger’ te willen doen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit past wel in een onderzoek dat een tijd geleden is gepubliceerd. Daarin werd aangetoond dat gebruikers een 'menselijke' relatie met hun computer hadden. En dat deze relatie vaak hechter of inniger was dan met andere mensen. Hoezo is technologie kil en emotieloos? Moet je zien wat een vastlopende computer voor emoties losmaakt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-18T12:59:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.