Ballmer verlaat Microsoft definitief

Voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer (58) verlaat per direct het softwarebedrijf. Ballmer was nog als bestuurslid aan Microsoft verbonden en begeleidde de overdracht van de leiding van het bedrijf aan de nieuwe ceo Satya Nedella. Ballmer gaat zich nu volledig richten op het bestuur van basketbalteam LA Clippers en lesgeven aan studenten.

Dat staat in een brief die Ballmer heeft gericht aan Micrsoft-ceo Satya Nadella. Ballmer werkte in totaal 34 jaar voor Microsoft en nam in 2000 de leiding over van oprichter Bill Gates. In februari 2014 gaf hij de scepter aan Nadella en bleef zelf als bestuurslid betrokken bij de onderneming.

Ballmer, die een geschat vermogen heeft van vijftien miljard dollar en in 2013 op de 51-ste plaats in de top-100-lijst van zakenblad Forbes eindigde, blijft wel als aandeelhouder betrokken bij Microsoft. Met vier procent van de aandelen is hij de grootste particuliere aandeelhouder in het bedrijf.

Kritiek

In een reactie op de brief bedankt de huidige ceo Satya Nadella zijn voorganger voor de goede basis die hij heeft neergezet voor de toekomst van Microsoft.

Critici stellen dat Ballmer met Microsoft de boot heeft gemist op de markt voor smartphones, tablets en online gegevensopslag.

Ballmer kondigde in augustus 2013 aan dat hij binnen een jaar zou vertrekken.
Eind mei 2014 kocht hij baskerbalclub LA Clippers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-20T10:21:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.