Softwaremaker Ohpen trekt Binck-directeur aan

Euro

De directie van softwarebedrijf Ohpen heeft Joost Walgemoed benoemd tot directeur business development. Walgemoed, die eerder voor online beleggingsbank Binck werkte, is verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van cloud-oplossingen voor banken, vermogensbeheerders, fondsmanagers en verzekeraars.

De benoeming van Walgemoed is onderdeel van de ambitie van Ohpen om een leidende rol te vervullen in de opkomst van Software-as-a-Service (SaaS) diensten bij financiële instellingen. Het Amsterdamse bedrijf besloot in 2014 zijn vermogensbeheeractiviteiten te verkopen en zich primair te richten op de ontwikkeling van software voor banken.

Walgemoed heeft ruim vijftien jaar ervaring in de financiële sector, waarvan de laatste tien jaar als directeur professional services bij online beleggersbank Binck. In die functie was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van beleggings- en spaaradministraties van grote banken en verzekeraars.

Ohpen is een aanbieder van een core-banking platform voor het beheren van beleggings- en spaarrekeningen. De leverancier noemt die oplossing 'bank-out-of-the-box'. Dat is een volledig geïntegreerde, meertalige, front-, mid-en back-end-oplossing die ondersteund wordt door verschillende mobiele apparaten.

Legacy

Het Nederlandse bedrijf is in 2009 opgericht door professionals uit het bankwezen en software-engineers. Zij hebben de gedeelde missie om banken te verlossen van legacy-software en in het gat te springen van banksoftware die als clouddienst wordt geleverd.

Bij Ohpen werken momenteel ruim dan zestig mensen. Volgens het softwarebedrijf worden honderdduizenden beleggings- en spaarrekeningen en miljarden euro's aan vermogen in het platform beheerd.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-02T09:22:00.000Z Pim van der Beek