Prime Ventures investeert fors in SlimPay

Winst

Het Franse financiële technologie (fintech)-bedrijf SlimPay heeft een financiering van vijftien miljoen euro gekregen van investeerder Prime Ventures. Het fintech-bedrijf heeft onder andere vestigingen in Nederland en Duitsland. Voor de Amsterdamse vestiging van SlimPay zullen nieuwe sales-medewerkers worden aangenomen. De investering is één van de grootste financieringen van dit jaar binnen Europa in de fintech-sector.

SlimPay is gespecialiseerd in SEPA automatische incasso via internet. Het bedrijf heeft 35 medewerkers in dienst in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het helpt meer dan tweeduizend organisaties in de ‘abonnementeneconomie’, zoals Deezer, Nespresso, SFR, Price Minister en EDF. Het afgelopen jaar werd 2,4 miljard euro aan betalingen verwerkt door SlimPay. Dit maakt het bedrijf marktleider op het gebied van automatische incasso’s in Frankrijk.

Prime Ventures heeft als doel het Franse bedrijf tot wereldwijd marktleider te maken, door middel van de financiering van vijftien miljoen euro. Deze mogelijkheid is volgens Sake Bosch, oprichter en managing partner bij Prime Ventures, zeker aanwezig: ‘We kennen de internetbetalingssector goed en zien dat SlimPay een belangrijk pijnpunt van zowel internetabonnementsbedrijven als traditionele bedrijven aanpakt. Daarnaast is Jérôme Traisnel, ceo en mede-oprichter van SlimPay, een succesvol ondernemer. Zijn bedrijf heeft nu al een ongelooflijke tractie in de markt en is het goed gepositioneerd om internationaal te groeien.’

Team uitbreiden en onderzoek doen

Traisnel geeft aan dat het SlimPay-team wordt uitgebreid met de financiering. Vooral de ict-afdeling, de commerciële- en marketing-afdeling worden uitgebreid. ‘Het plan is om voor het eind van het jaar dertig nieuwe werknemers aan te nemen.’ In Nederland zijn geen ict-werknemers van SlimPay werkzaam. Woordvoerder Edouard de La Jonquière van SlimPay zegt hierover: ‘De afdeling technische ontwikkeling zal gecentraliseerd in ons hoofdkantoor in Parijs blijven. In de Benelux zal er worden uitgebreid met een business development-aanpak. Dit betekent dat we hier sales-medewerkers zullen werven.’

Daarnaast gaat SlimPay investeren in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten voor het mkb en nieuwe technische integratieoplossingen te ontwikkelen. Hiermee moet SlimPay SEPA-betalingen kunnen moderniseren en het tot de betalingsstandaard van e-ommerce maken. Uiteindelijk heeft SlimPay het doel de omzet dit jaar te verdubbelen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-07T11:54:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.