Reseller krijgt half procent korting op factuurbedrag

Channelweb voegt it-BidZ toe aan platform

Korting

Tijdens de Channel Awards 2015 op 18 november 2015 heeft Channelweb-hoofdredacteur Sander Hulsman aangekondigd dat het onderbiedingsplatform it-BidZ aan de website wordt toegevoegd. De marge die Channelweb zou kunnen draaien wordt teruggegeven aan de markt en hierdoor krijgt iedere reseller die een it-BidZ-deal sluit via Channelweb een half procent korting op het volledige factuurbedrag.

‘De afgelopen tijd hebben we veel onderzoek gedaan en gesprekken met mensen in de markt gevoerd en dit heeft geresulteerd in een nieuwe koers en formule bij Channelweb’, aldus hoofdredacteur Sander Hulsman tijdens de Channel Awards 2015. ‘Met Channelweb willen we diepgang, duiding en commerciële ondersteuning aan Nederlandse ict-resellers bieden. De samenwerking met it-BidZ past uitstekende bij deze laatste doelstelling.’

Uitbreiding naar resellers

Recent breidde it-BidZ uit naar resellers en distributeurs. Zo kunnen resellers nu ook hun inkoopbehoeften op het platform zetten, waarop vervolgens distributeurs anoniem kunnen bieden. Binnen vijf minuten verkent de reseller de distributiemarkt en krijgt hij het beste aanbod qua prijs en tijd. Voor distributeurs is it-BidZ een online leadgenerator en kan het worden ingezet voor echte opdrachten om nieuwe business te genereren.

it-BidZ is een Nederlandse start-up die de vraag naar ict-producten op hun website publiceert zodat leveranciers een aanbieding kunnen doen. Eindklanten hoeven geen enkele offerte meer aan te vragen of online te gaan zoeken. Ze zetten namelijk hun vraag, middels artikelcodes of specificaties, anoniem en centraal op het platform. Het unieke eraan is dat ze zelf ook hun eigen budget bepalen. Vooraf gescreende leveranciers kunnen elkaar hierop alleen onderbieden. Leveranciers vermijden hierdoor lange trajecten met dure verkopers waarbij de kans op opdrachten laag is. Met het laagste bod hebben ze gegarandeerd de opdracht en de eindklanten de beste prijs. Een extra optie, is dat eindklanten ook zelf kunnen bepalen welke (bekende) leveranciers wel of niet mogen bieden.

Samen keten benaderen

‘Het op- en uitbouwen van vertrouwen en bekendheid is essentieel voor een start-up dat een jaar bestaat’, zegt it-BidZ-directeur Dennis Nettenbreijer. ‘Zeker met een nieuw model in een traditionele markt. De samenwerking met Channelweb is een hele belangrijke stap in deze. it-BidZ en Channelweb hebben dezelfde doelgroep en complementaire diensten wat het een ideale combinatie maakt om de keten van resellers en distributeurs te benaderen en te voorzien van informatie en aanvullende diensten.’

Met betrekking tot de kosten heeft it-BidZ een duidelijk verdienmodel. Alleen de plaatsende reseller en winnende distributeur betalen 1 procent commissie over de opdracht. it-BidZ rekent geen kosten voor het lid zijn, het plaatsen van of het bieden op een BidZ. Elke it-Bidz-deal die via Channelweb wordt afgesloten levert de reseller een half procent extra korting op op het volledige factuurbedrag. Op Channwel is it-BidZ te vinden via https://it-bidz.channelweb.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-19T17:17:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.