KPN verhuist hoofdzetel naar Rotterdam

KPN Den Haag

Ict-concern KPN verplaatst zijn hoofdkantoor van het Maanplein in Den Haag naar de KPN Toren in Rotterdam. Daarnaast verdeelt KPN ongeveer de helft van de ruim vierduizend medewerkers die momenteel op de locatie Maanplein werken over andere locaties in de Randstad. Het bedrijf wil, nu een aantal huurcontracten aflopen, zijn kantoorruimte in de Randstad efficiënter gebruiken.

De KPN-organisatie zegt door technologische veranderingen, nieuwe communicatiemiddelen en nieuwe vormen van (samen)werken minder behoefte te hebben aan vierkante meters kantoorruimte. Door het aflopen van een aantal huurcontracten kan het concern de huisvesting aanpassen op deze ontwikkelingen en de kosten verlagen. De verhuizingen vinden in de loop van 2016 en 2017 plaats. De aankondiging heeft geen gevolgen voor de locaties van KPN buiten de Randstad.

Hubs

KPN Toren in Rotterdam

Het concern zal in de Randstad gaan opereren vanuit vergelijkbare kantoor-hubs in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag (Maanplein), Houten, Rotterdam (KPN Toren) en Zoetermeer. Deze hubs zullen moderne voorzieningen bieden met flexibele werk- en ontmoetingsplekken.

Als gevolg hiervan gaat ongeveer de helft van de ruim vierduizend medewerkers werkzaam op locatie Maanplein in Den Haag, werken vanuit andere, bestaande KPN-locaties in de Randstad. In dit kader verhuist de primaire locatie van de raad van bestuur naar de KPN Toren in Rotterdam. Van de zes panden op het Maanplein blijft KPN er twee gebruiken. De overige vier gaan terug naa de verhuurder.

KPN huurt ook een groot kantoorpand op het bedrijventerrein Papendorp in Utrecht. Dat staat grotendeels leeg; het contract loopt af en zal niet worden verlengd, laat een woordvoerster weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-19T11:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.