Tweede Nederlander in Europese-top van HP

Na de benoeming van Olaf Swantee, die per 1 mei senior vice president customer solutions group (CSG)wordt, is nu de tweede Nederlander in de Europese top van HP belandt. Per 1 mei zal Erik van der Meijden de functie van managing director & vice president CSG voor de regio General Western Europe (GWE) gaan vervullen.

Met deze promotie wordt de huidige algemeen directeur van HP in Nederland verantwoordelijk voor twaalf Europese landen: Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en de Baltische Staten (Estland, Litouwen en Letland). Daarnaast neemt Van der Meijden zitting in het management team van HP Emea. Hij blijft algemeen directeur van HP Nederland totdat zijn opvolger wordt benoemd.

 

Vanaf de fusie tussen HP en Compaq in 2002 heeft Erik van der Meijden solide bedrijfsresultaten gerealiseerd voor HP in Nederland. Met een omzet van bijna 1,8 miljard euro is HP naar eigen zeggen het grootste it-bedrijf van Nederland. "Zijn prestaties en leiderschap in de transformatie naar een meer op services en oplossingen gericht bedrijfsmodel in Nederland, waren voor mij de aanleiding hem te selecteren als beste kandidaat voor de GWE-rol", zegt Bernard Meric, Senior Vice President HP Emea.

 

In zijn nieuwe functie wordt Van der Meijden verantwoordelijk voor de bedrijfsresultaten in de twaalf genoemde Europese landen die samen goed zijn voor een omzet van 7,5 miljard dollar. In zijn functie als Vice President CSG zal hij HP in deze landen transformeren naar een meer op services en oplossingen gerichte organisatie in de zakelijke markt.

 

Erik van der Meijden kwam in 1989 in dienst bij Compaq als account manager, nadat hij twee jaar als management consultant had gewerkt bij Accenture (het voormalige Andersen Consulting). Gedurende 13 jaar heeft de nieuwe managing director voor GWE in verschillende sales management functies geopereerd waarna hij in 1999 werd benoemd tot algemeen directeur van Compaq. Na de fusie met HP in 2002 werd Van der Meijden opnieuw benoemd tot algemeen directeur. Onder zijn leiderschap werd de Nederlandse organisatie verschillende keren bekroond als beste van Europa.

 

Van der Meijden haalde zijn masters-diploma in Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een masters-diploma Geodesie aan de Technische Universiteit in Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T11:39:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.