Nederlandse printermarkt groeit met 15 procent

Groei

In het afgelopen derde kwartaal groeide het aantal in ons land verkochte printers en mfp’s met 15 procent. Nederland komt daarmee na Portugal (plus 18 procent) op de tweede plaats van printerverkopen in Europa. De gemiddelde Europese groei was met min 2 procent negatief. Dit blijkt uit marktonderzoek van consultancybedrijf Context, dat de verkoop via distributeurs analyseert.

Noorwegen (-20 procent), Finland (-15 procent), Zweden (-10 procent), Duitsland (-14 procent) en Zwitserland (-13 procent) waren de belangrijkste boosdoeners voor de algehele verkoopdaling in West-Europa. De daling was vooral te zien in de categorie mfp’s, waarbij inkjet (-1 procent) en laser mfp’s (-4 procent) het meest inleverden. Groei zat er in kleurenprinters, waarvan er 2 procent meer werden verkocht.

Op fabrikantenniveau zag HP zijn verkopen met 3 procent stijgen, ondanks een teruggang in de verkoop van businessinkjets (- 6 procent). Kyocera en Ricoh wisten hun omzet met respectievelijk 11 en 7 procent te laten toenemen. Epson´ Workforce printers waren goed voor een groei van 16 procent in het zakelijk inkjetsegment.

HP inkt-rel

In september ontstond er een inkt-rel rondom de cartridges van HP. HP-printers toners gebruiken die niet van het HP-merk zijn, gaven een foutmelding. Dit kwam door een software-update. Later bleek dat HP deze cartridges bewust blokkeert. Dit om het intellectueel eigendom van de printers te beschermen en de apparatuur beter te beveiligen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-31T15:17:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.