Ezcompany verovert plaats in Drupals top 30

Drupal

Het Tilburgse Internetbureau Ezcompany levert in Nederland de grootste bijdrage aan de ontwikkeling van Drupal. Het staat als het enige Nederlandse bedrijf in de top 30 van bedrijven die wereldwijd meewerken aan de broncode van het gelijknamige open source content management system (cms).

Dit komt naar voren uit het onderzoek ‘Who sponsors Drupal development?’ van Dries Buytaert, oprichter en projectleider van Drupal. De top 30 van de in totaal 889 organisaties is verantwoordelijk voor bijna de helft (48 procent) van alle bijdragen aan de broncode van Drupal. De dertig bedrijven, waaronder ezCompany, spelen dus een cruciale rol in de ontwikkeling van het Drupal-project.

De Drupal-community heeft van juli 2016 tot en met juni 2017 in totaal aan 3.183 projecten gewerkt. In de top 20 van actiefste projecten staat ook het door ezCompany ontwikkelde project Drupal voor Gemeenten (DVG). DVG is een vrij beschikbare versie van Drupal voor gemeentelijke websites, gebaseerd op het toptakenprincipe: de bezoeker vindt de informatie waarvoor hij naar de website komt snel en eenvoudig, doordat de focus op de meest gevraagde onderwerpen en de belangrijkste taken ligt.

Het in 2001 opgerichte internetbureau Ezcompany, dat onlangs branchegenoot Trinoco uit Werkendam inlijfde, werkt sinds 2011 samen met Drupal, de Belgische leverancier van een open source-contentmanagementsysteem (cms). In 2015 is daar het php-platform Laravel aan toegevoegd. Het bedrijf werkt volgens de Scrum-methodiek. Opdrachtgevers zijn onder andere Jaguar Land Rover, Universiteit Utrecht, de Rijksoverheid, Erasmus Universiteit Rotterdam, Graydon en ROC Midden Nederland. Daarnaast is ezCompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het Drupal voor Gemeenten project (DvG), waar inmiddels meer dan vijfentwintig Nederlandse gemeenten gebruik van maken. 

Drupal

Drupal is het open source cms en -framework dat geschikt is voor het bouwen van websites, multi-sites en (mobiele) applicaties. Het draait op meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van het Witte Huis, Harvard University, de Verenigde Naties (WFP) en NBC.

Drupal is opgericht door Dries Buytaert. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-18T10:30:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.