Managed hosting door True

Ezcompany verovert plaats in Drupals top 30

 

Drupal

Het Tilburgse Internetbureau Ezcompany levert in Nederland de grootste bijdrage aan de ontwikkeling van Drupal. Het staat als het enige Nederlandse bedrijf in de top 30 van bedrijven die wereldwijd meewerken aan de broncode van het gelijknamige open source content management system (cms).

Dit komt naar voren uit het onderzoek ‘Who sponsors Drupal development?’ van Dries Buytaert, oprichter en projectleider van Drupal. De top 30 van de in totaal 889 organisaties is verantwoordelijk voor bijna de helft (48 procent) van alle bijdragen aan de broncode van Drupal. De dertig bedrijven, waaronder ezCompany, spelen dus een cruciale rol in de ontwikkeling van het Drupal-project.

De Drupal-community heeft van juli 2016 tot en met juni 2017 in totaal aan 3.183 projecten gewerkt. In de top 20 van actiefste projecten staat ook het door ezCompany ontwikkelde project Drupal voor Gemeenten (DVG). DVG is een vrij beschikbare versie van Drupal voor gemeentelijke websites, gebaseerd op het toptakenprincipe: de bezoeker vindt de informatie waarvoor hij naar de website komt snel en eenvoudig, doordat de focus op de meest gevraagde onderwerpen en de belangrijkste taken ligt.

Het in 2001 opgerichte internetbureau Ezcompany, dat onlangs branchegenoot Trinoco uit Werkendam inlijfde, werkt sinds 2011 samen met Drupal, de Belgische leverancier van een open source-contentmanagementsysteem (cms). In 2015 is daar het php-platform Laravel aan toegevoegd. Het bedrijf werkt volgens de Scrum-methodiek. Opdrachtgevers zijn onder andere Jaguar Land Rover, Universiteit Utrecht, de Rijksoverheid, Erasmus Universiteit Rotterdam, Graydon en ROC Midden Nederland. Daarnaast is ezCompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het Drupal voor Gemeenten project (DvG), waar inmiddels meer dan vijfentwintig Nederlandse gemeenten gebruik van maken. 

Drupal

Drupal is het open source cms en -framework dat geschikt is voor het bouwen van websites, multi-sites en (mobiele) applicaties. Het draait op meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van het Witte Huis, Harvard University, de Verenigde Naties (WFP) en NBC.

Drupal is opgericht door Dries Buytaert. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6202465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×