Weinig Europese it-managers hebben inzicht in beheer

In driekwart van de Europese bedrijven is er te weinig inzicht in it-beheer. Verantwoordelijken willen hierin meer inzicht om besluitvorming voor de investeringen in it te verbeteren. Dit blijkt uit onderzoek onder 400 Europese it-directeuren, cio's en cto's, uitgevoerd door Illuma Research in opdracht van Compuware.

Bijna 70 procent van de respondenten zegt het it-portfolio nog steeds op basis van handmatige processen te beheren. Dit in plaats van geautomatiseerd beheer. Het gevolg is dat organisaties hun it-investeringen moeilijk optimaal kunnen afstemmen op de bedrijfsdoelstellingen.

 

Het onderzoek toont ook aan dat 24 procent van de organisaties een software-programma heeft voor het beheer van budget en hulpmiddelen in relatie tot de planning. 69 procent heeft zo’n toepassing niet en moet dit handmatig doen. Het financiële beheer en de planning van it-projecten wordt in 71 procent van de organisaties alleen periodiek besproken in vergaderingen. Met het gebrekkige inzicht in de inzet van gelden en middelen verliezen it-managers dikwijls de financiële grip op projecten.

 

Onder de vierhonderd Europese it-managers zaten ook honderd Nederlandse. Hun bevindingen komen uitgebreid aan bod in de Computable van 27 mei 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-25T09:00:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.