Ingram Micro neemt dienstverlener Ictivity over

Distributeur wil met overname meer waarde bieden aan partners

Eric Segers van Ingram Micro (l) en Wilbert van Beek van Ictivity

Distributeur Ingram Micro Benelux breidt zijn activiteiten uit naar ict-dienstverlening door de overname van Ictivity uit Eindhoven. Hierdoor kan het bedrijf zijn relaties beter ondersteunen bij projectimplementaties, trainingen en de omschakeling naar nieuwe technologie. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Ingram Micro is een van ‘s werelds grootste distributeurs van hardware, software en technische oplossingen. Ook in Nederland behoort de onderneming tot de belangrijkste schakels tussen fabrikanten en resellers. Veel van de wederverkopers hebben expertise in huis om klantorganisaties te ondersteunen bij hun ict-keuze, maar kunnen voor complexere trajecten vanaf nu een beroep doen op specialistische kennis bij hun distributeur.

Waarde toevoegen

Ingram Micro heeft al langer de strategie om meer waarde toe te voegen aan de traditionele distributietaken. Daartoe startte het bedrijf eerder enkele reseller-ondersteunende diensten, zoals het Nederlandse security center. Het dienstenaanbod wordt met de overname van Ictivity in de Benelux verder uitgebreid en verbeterd. De onderneming ziet hiervoor vanuit het partnerkanaal een groeiende vraag. 

Ictivity is een middelgrote ict-dienstverlener die zich met name richt op managed services, projectimplementatie, trainingen en ict-adoptie. Deze diensten blijven ook na de overname door Ingram Micro bestaan onder de naam Ictivity. Voor de dienstverlener is de overname interessant doordat deze toegang geeft tot de relaties van Ingram Micro. 

Chinese eigenaar

Ingram Micro Benelux is gevestigd op het Utrechtse kantorenpark Papendorp. Sinds eind 2016 is het Amerikaanse moederbedrijf van de distributeur in handen van het Chinese conglomeraat HNA Group. Een jaar eerder nam Ingram Micro de distributeur Dupaco uit Leusden over.

Ictivity houdt kantoor in Eindhoven en Vianen. De dienstverlener kwam in het nieuws met de Azure-migratie bij Havenbedrijf Amsterdam en de levering van ict-personeel aan het Shared Service Center Zuid-Limburg, dat binnenkort wordt opgedoekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-05T15:24:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.