Omzet it-dienstverlening ruim tien procent hoger

Geld groei financieel

De omzet van de it-dienstverleners was in het tweede kwartaal van dit jaar 12,8 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Omdat de it-branche net zoals veel andere sectoren last ondervond van coronamaatregelen, is de stijging nu extra hoog. Maar ook vergeleken met twee jaar eerder was er een flinke plus. De omzet kwam 10,2 procent hoger uit dan in het tweede kwartaal van 2019.

Dit blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van het CBS. De omzet van de zakelijke dienstverlening lag in het tweede kwartaal van dit jaar 20,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2020. Niet eerder was de groei zo explosief. Het vorige record stamt uit het eerste kwartaal van 2006 toen een sprong van 11,2 procent werd gemaakt. Vergeleken met twee jaar geleden lag de omzet van de zakelijke dienstverlening 1,4 procent lager. Over die periode gemeten doen de it-dienstverleners het dus veel beter dan de rest van de zakelijke dienstverlening.

Belangrijk voor de economie is het ondernemersvertrouwen. Dat stijgt verder. Het vertrouwen dat ondernemers hebben in de economische ontwikkeling komt voor het eerst weer boven het niveau voorafgaand aan de coronacrisis. Bij de bedrijfstak informatie en communicatie steeg de omzet in het tweede kwartaal met 9,1 procent. De omzetgroei bij telecommunicatie bedroeg drie procent. In de lift zitten de managementadviesbureaus met een toename van 13,4 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-01T11:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.