Geldautomaten ABN Amro naar Wincor Nixdorf

Wincor Nixdorf gaat bij ABN Amro het beheer overnemen van meer dan 2.000 geldautomaten en zelfbedieningssystemen. Welk bedrag met de uitbestedingsovereenkomst is gemoeid, houden de contractpartijen liever voor zich.

Wincor Nixdorf regelt de functionele bewaking en besturing van de systemen via het netwerk, het onderhoud van de softwareprogramma’s en het signaleren en oplossen van storingen. De bank verwacht blijkens het persbericht dat met het inhuren van een externe, gespecialiseerde onderneming “de kosten aanzienlijk gereduceerd kunnen worden”.

Wincor Nixdorf voert die naam sinds oktober 2004 op de Nederlandse markt. Het bedrijf wortelt diep in de ict-historie. Het Duitse computerbedrijf Nixdorf is eind jaren tachtig overgenomen door landgenoot Siemens. In 1999 is de divisie voor winkels en banken voor particulieren verkocht aan een groep institutionele beleggers, die sinds mei 2004 onder de naam Wincor beursgenoteerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T08:20:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.