ICTRegie krijgt Raad van Toezicht

Dit artikel delen:

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de raad van toezicht benoemd van ICTRegie. Dit is het Nationaal regieorgaan voor ict-onderzoek en -innovatie.

ICTRegie is ingesteld voor een periode van zes jaar en dient de vraag naar ict-toepassingen en het aanbod van kennis bij elkaar te brengen. Het regieorgaan stelt ondermeer een agenda op voor onderzoek en innovatie op lange termijn, en wil duidelijk krijgen met welke activiteiten Nederland zich internationaal kan profileren.

Aad Veenman, president-directeur NS, wordt de voorzitter van de Raad van Toezicht. Andere leden zijn: Jens Arnbak (voorzitter college OPTA), Paul Lagasse (hoogleraar Universiteit Gent), Jacqueline Rijsdijk (divisiedirecteur De Nederlandsche Bank) en Jan Zegering Hadders (voorzitter bestuur ING Nederland). Als eerste actie heeft de raad een adviesraad aangesteld onder voorzitterschap van Paul ’t Hoen (voormalig voorzitter ICT-Forum).

Op 10 oktober aanstaande vindt het officiële startsein van ICTRegie plaats. NWO en SenterNovem hebben samen het regieorgaan in 2005 opgezet, in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-16T11:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.