I/O-prijs moet ict-onderzoek zichtbaar maken

Ict-onderzoek krijgt te weinig aandacht in de Nederlandse media, oordeelt het Gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen (GBE). De organisatie komt daarom met een nieuwe ict-onderzoeksprijs.

Het GBE heeft op verzoek van voorzitter Emile Aarts een nieuwe ict-onderzoeksprijs in het leven geroepen. Deze zogeheten I/O-prijs moet dienen als stimulans om ict-onderzoek meer aandacht te geven in de kranten en andere media.

De prijs bestaat uit een vrij te besteden bedrag van vijfduizend euro en wordt beschikbaar gesteld door het GBE. Iedere wetenschappelijk ict-onderzoeker in dienst van een universiteit of andere wetenschappelijke instelling kan zijn of haar onderzoek inzenden. Studenten kunnen hun (eind)scriptie niet inzenden. De wedstrijd is ook niet bedoeld voor professionele voorlichters of journalisten.

 

Er wordt zowel op vormgeving als op wetenschappelijke inhoud beoordeeld. Een goede inzending slaat een brug tussen maatschappij en ict-onderzoeksveld, vindt Aarts in het magazine van het informatieplatform Nederland. “We moeten de mensen bewust maken van de invloed die ict zal krijgen, maar nu ook al heeft op ons dagelijks leven. Vaak is men zich er niet eens bewust van dat we tientallen keren op een dag gebruik maken van de resultaten van ict-onderzoek,” aldus Aarts. Hij hoopt door het initiatief een extra impuls te geven aan het zichtbaar maken van ict-onderzoek.

Onderzoekers kunnen zich inschrijven via de website van het Informaticaonderzoek Platform Nederland. Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 10 september 2005. Uit de inschrijvingen worden een aantal nominaties gekozen door een jury. Daaruit wordt dan de winnaar bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het Scientific ICT Research Event Netherlands (SIREN) dat 6 oktober plaatsvindt in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-17T08:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.