Larry Ellison is nog niet overname-moe

Het wensenlijstje van Oracle-topman Larry Ellison wordt steeds korter. Nam zijn bedrijf vorige week nog Siebel over, deze week trok hij zijn portemonnee voor het logistieke softwarebedrijf G-Log.

Een goede, weliswaar kleine, overname, noemt Ovum-analist David Mitchell het. G-Log heeft zo'n honderdtachtig werknemers en rond de zestig klanten, waaronder grote namen als Tesco, Exel en Volvo. In Nederland houdt het in Rotterdam kantoor. "G-Log-producten kennen een architectuur die is gebaseerd op een service oriented architecture", aldus Mitchell. "Ze zouden dus direct op Oracle's Fusion middleware moeten kunnen draaien. De integratie van het bedrijf zou net zo makkelijk moeten gaan. De producten van G-Log zullen de basis gaan vormen van een Logistics Hub dat onderdeel gaat worden van de Fusion Middleware bouwblokken."

Volgens de Ovum-analist wordt Oracle's acquisitiestrategie bepaald door drie kernfactoren. Ten eerste wil het door de aankoop van Peoplesoft, JD Edwards en Siebel zijn bedrijfsapplicaties flink uitbreiden. Daarnaast wil het zijn aanwezigheid uitbreiden in een aantal verticale markten zoals de detailhandel, het bankwezen en telecommunicatie. Tot slot wil het met de overnames van kleinere technologiebedrijven de gaten in het eigen portfolio dichten.
"G-Log voldoet aan twee van de drie genoemde criteria", zegt Mitchell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-22T09:48:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.