Tod Nielsen nieuwe ceo en president Borland

Borland stelt Tod Nielsen aan als nieuwe President en ceo. Per 9 november 2005 zal hij deze functie gaan vervullen, en wordt hij tevens lid van de Raad van Bestuur bij Borland.

Nielsen is een doorgewinterde executive met veel ervaring in softwareontwikkeloplossingen. Hij heeft topfuncties bekleed bij bedrijven als Microsoft, BEA Systems en Oracle.

 

Zijn meest recente functie was die van senior vice president, marketing en global sales support bij Oracle. Daarvoor werkte hij als chief marketing officer en executive vice president of engineering bij BEA Systems, waar hij de verantwoordelijkheid had over de wereldwijde marketingstrategie en -activiteiten van BEA en over alle research en development-activiteiten.

Verder heeft Nielsen verschillende functies bekleed bij Microsoft, waaronder die van general manager of database and developer tools, vice president of developer tools, en ten tijde van zijn vertrek die van vice president van Microsoft’s platform group.

 

Wat er gaat gebeuren met interim-ceo Scott Arnold, die enkele weken nog in Brussel was om Europese journalisten en gebruikers te spreken, is niet bekend gemaakt. Hij zwaaide de scepter bij Borland sinds juli dit jaar en zou ook de vandaag gestartte gebruikersconferentie in San Fransisco openen. Deze taak is nu echter toebedeeld aan Nielsen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-09T14:33:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.