InterNLnet gaat netwerk van RUG beheren

InterNLnet gaat het netwerk verzorgen van de studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De internetprovider neemt de Opritkabeldienst die tot nu tot werd aangeboden door het universitair rekencentrum (RC) over.

Het RC gaat zich meer focussen op haar kerntaken ten aanzien van universitaire diensten. “Het leveren van internetdienstverlening is een vak. Vooral als de volumes hoog worden moet er doorlopend geld en energie in het netwerk worden gestoken. Dat kunnen wij als isp beter dan een universiteit zelf”, zegt woordvoerder Sander van Aalst.

InterNLnet werkt intensief samen met SURFnet, het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek. De isp is gevestigd op de campus van de Radbout Universiteit Nijmegen en is daar ook ontstaan. Het netwerk van de RUG is het eerste universitair netwerk dat InterNLnet gaat beheren. “Maar we hebben zeker plannen en ambities om meer van dit soort netwerken te beheren. De groei uit de huidige breedbandmarkt is er langzaam uit. We willen onze daarom op een specifieke doelgroep gaan richten”, aldus van Aalst.

De Opritkabeldienst wordt naast de medewerkers en studenten van de RUG ook aangeboden aan medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Hogeschool Drente, Christelijke Hogeschool Noord Nederland en het Universitair Medisch Centrum Groningen. De nieuwe kabeldienst krijgt de naam ‘Academie’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.