Ballmer: Integratie IBM en Sun duurt een jaar

Microsoft-ceo Steve Ballmer denkt dat een integratie van IBM en Sun minimaal een jaar in beslag zou nemen. De directeur zegt uit te kijken naar dat jaar. Ballmer deed zijn uitspraken tijdens een publiek interview op de Media Summit.

Steve Ballmer begrijpt niet wat IBM met Sun Microsystems moet, maar het nieuws over overnamegesprekken tussen de servergiganten verbaast hem niet. Microsofts algemeen directeur gaf zijn reactie tijdens een publiek interview in New York op de Media Summit van uitgeverij McGraw Hill.

"We concurreren veel met IBM", zei Ballmer in het gesprek met Business Week's hoofdredacteur Steve Adler. "Dat zou strategisch niet veranderen door een combinatie met Sun. Ze zouden minstens een jaar alleen maar bezig zijn de fusie te verwerken. Ik kijk uit naar dat jaar." Sun brengt veel bagage mee. "Je moet beslissen of je wel alles wilt wat je krijgt als je Sun overneemt", zei Ballmer. De Microsoft-topman wees er voorzichtig op dat Sun, ook een partner van Microsoft, al jaren marktaandeel in hardware verliest.

Kumo.com

Adler vroeg ook naar zoekmachine Kumo.com die Microsoft momenteel intern test. Ballmer antwoordde dat Microsoft zijn zoekmachine elke zes tot negen maanden vernieuwt. De komende maanden is het weer tijd voor een nieuwe versie, maar die zal waarschijnlijk gewoon onder de naam Live Search verschijnen. Kumo lijkt geen fundamentele breuk met het verleden. "We kunnen beslist een decorwisseling gebruiken", erkende Ballmer, die voor Microsoft kansen ziet zich met innovatie in interface en gebruikerservaring van Google te onderscheiden. Zoektechnologie in het algemeen zou de afgelopen 5 tot 10 jaar weinig zijn veranderd.

Waarom heeft Microsoft dan de laatste 5 jaar niet meer terrein ingelopen op Google? Ballmer gaf toe het inleggeld te hebben onderschat. "Het basiswerk vereist al tamelijk grote onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven. We zijn van niks naar een behoorlijk goed product gegaan, maar hebben nog veel werk te doen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben heel benieuwd wanneer Dhr Ballmer duidelijkheid gaat geven over zijn eigen bedrijf en haar fantastische produkten. Ik ben best benieuwd naar nieuws over een:
- Open source Windows Kernel
- Windows zonder IE geintegreerd
- Schaalbaar OS zonder wruglicentie contracten
- Secure Windows platform (dus zonder gaten)

"Waarom heeft Microsoft dan de laatste 5 jaar niet meer terrein ingelopen op Google?"
Omdat ze alles proberen op te kopen wat ze zelf niet uitgevonden hebben, om zo de competitie uit te schakelen? Dat wil nog niet zeggen dat het bij je eigen core-business model klopt.

You can not (b)eat them all Steve :-)
Misschien is de tijd aangebroken voor de alles-willen-omvattende fabrikant uit Redmond om haar energie te steken in hun eigen windows-kernel business?

@Ronald Vermeij

Open Source Windows Kernel ? Ze hebben even overwogen CE te openen voor developers maar durfden het niet aan vanwege de beroerde kwaliteit van de code. Laat staan dat ze ooit de Windows kernel openen.

Windows zonder IE. Die komt eraan. Windows 7. Wie zei er ook alweer dat de boetes van de EU MS niet deerden ?

Schaalbaar OS zonder wurglicentiecontracten. No way ! Dat is het enige wat MS overeind houd. Op IJsland zijn zo'n beetje alle MS partners kapot omdat MS eist dat de partners alle afgesloten licentiecontracten nakomen. Ook als de eindgebruikers failliet zijn en niet betalen.

Overigens: MS koopt niet alleen wat ze niet zelf hebben uitgevonden maar ze kopen eigenlijk alles. Zelfs DOS heeft MS niet zelf gemaakt. NT is gemaakt door een team van DEC, etc. etc.
Als je echt kijkt naar wat volledig zelf door MS is uitgevonden dan blijft FAT over.

@AvdH: Pcies..
Het software bedrijf uit Redmond hangt van juristen en wurgcontracten aan elkaar. Ik snap ook heel goed dat als ze oprecht open source gaan spelen, er wellicht stukjes "geleende" code aan het licht komen van andere partijen.

Nu hebben ze nog het succes van een grote "installed base" aan produkten, maar dat zal in de toekomst langzaam maar zeker gaan afbrokkelen tot "normale" proporties.

Waar een kredietcrisis al niet toe kan stimuleren. Op een gegeven ogenblik willen klanten zich toch gaan bevrijden uit wurgkontrakten en zelf de vrijheid hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-20T08:02:00.000Z Peter Verkooijen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.