Forrester: bedrijven slaan Office 2007 over

De slechte economie maakt dat organisaties maar mondjesmaat overstappen op Microsoft Office 2007. Omdat Office 2010 bovendien al volgend jaar verschijnt, zullen bedrijven waarschijnlijk wachten op deze volgende versie van dit kantoorpakket, zonder eerst te upgraden naar Office 2007. Dat voorspelt Forrester, aan de hand van onderzoek onder zo’n honderdvijftig ict-beslissers in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Slechts 1,5 procent van de organisaties is van plan binnen een half jaar over te stappen op een nieuwere versie van Microsoft Office.

De analisten van Forrester deden hun onderzoek in maart van dit jaar. Volgens hun gegevens ondersteunt tachtig procent van de organisaties MS Office 2003 of een vroegere versie. Office 2007, dat vanaf eind 2006 beschikbaar is, wordt ondersteund door 57 procent van de bedrijven. 78,3 procent van de bedrijven heeft voorlopig geen concrete plannen om over te stappen op een nieuwere versie van hun kantoorpakket.

Van de bedrijven die voorlopig geen plannen hebben om over te stappen op een nieuwe Officeversie, is 58,3 procent tot dat besluit gekomen omdat ze geen zakelijke redenen zien voor zo'n overstap. Kostenaspecten zijn voor ruim een vijfde van de bedrijven de belangrijkste reden om niets te veranderen. Forrester voorspelt dan ook dat een deel van de ondernemingen in de verleiding zal komen om de overstap te maken naar goedkopere of gratis kantoorpakketten.

Microsoft wil Office 2010 begin volgend jaar op de markt brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat er geen verband is onderzocht met Vista en of de bewuste bedrijven Vista ook overslaan. In mijn ervaring wordt het implementeren van een nieuwe Officeversie vaak gekoppeld aan de uitrol van een nieuw besturingssysteem.

Dom, Office 2007 is een behoorlijke verbetering tov Office 2003.
Ook al houd je bij hoog en laag vol dat Office 2003 beter is omdat je gewend daar aan gewend bent, dan nog heb je een probleem. MS is natuurlijk niet van plan om de opvolgers af te waarderen naar Office 2003. Het nieuwe lint is een blijvertje.

Het documentmodel is alleen nog steeds niet goed genoeg om afbeeldingen en onderschriften correct te ondersteunen. Dat is nog net zo brak als voorheen. MS zou dat probleeem nou eens bij de wortel moeten aanpakken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-08T11:37:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.