Sara centraliseert serverpark Amarantis

Amarantis Onderwijsgroep uit Amsterdam heeft Sara Reken- en netwerkdiensten aangetrokken om het serverpark te centraliseren. De instelling gebruikt steeds meer zware serversystemen en netwerkapparatuur en heeft een professioneler it-omgeving nodig. Ook wil Amarantis de kosten reduceren door te kiezen voor virtualisatie. Er zullen naar verwachting een kleine vierhonderd severs worden overgezet naar een VMware-omgeving.

Amarantis heeft om zijn zware serversystemen en netwerkapparatuur goed te huisvesten betere, speciaal geconditioneerde serverruimten met clustermogelijkheden nodig. De onderwijsgroep wil voor alle scholen de serversystemen centraliseren in een op twee locaties gescheiden datacentrum (twin datacenter). Daarnaast wil het de kosten reduceren door een slag te maken met virtualisatie. Amarantis telt zo'n  zestig scholen en opleidingen in Amsterdam, Almere, Utrecht, Leusden, Amersfoort en Zaandam.

Na een aanbesteding is Sara uit Amsterdam geselecteerd voor het leveren van een pakket, bestaande uit VMware, storage area network (san) en san-opslagsystemen en back-up- en co-locatingdiensten (vanuit het datacentrum op het Science Park in Amsterdam). In de dienst 'back-up' is een optie opgenomen voor archivering van de data. Aan deze tender deden veertien aanbieders mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd of SARA als (semi)overheids instelling wel een eerlijke partij is binnen deze MKB klanten. Ik blijf het nog steeds een vreemd verhaal vinden dat de overheid blijft roepen de economie te willen stimuleren (sterker, ze zeggen dat ze dat nu juist doen) en vervolgens zelf (onderwijs) een collega instituut (SARA = Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam) de deal gunnen. Er wordt gezegd dat dit onderdeel van SARA een commerciële aftakking is, maar hoe onafhankelijk ben je als je dezelfde naam gebruikt, en je budgetten uit de hele organisatie gekoppeld zijn?

Ter informatie: http://vancis.nl/nieuws/aanbesteding_Amarantis

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-09T07:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.