Moederbedrijf Databalk boekt halfjaarwinst

De Belgische ict-groep Cegeka, moederbedrijf van het Nederlandse Databalk, blijft groeien. In vergelijking met vorig jaar stijgt de omzet van de automatiseerder in de eerste zes maanden van 2010 met 17 procent tot 76,2 miljoen euro. Cegeka verwacht over het hele boekjaar 2010 een groei in omzet en winst te kunnen rapporteren.

Het operationeel resultaat in de eerste helft van 2010 bedroeg 7,1 miljoen euro, ruim 2 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Op basis van de huidige orderintake, zowel in Nederland als in België, verwacht Cegeka dat de stijgende lijn aanhoudt in de laatste maanden van 2010. Cegeka haalde de afgelopen zes maanden voor zeventig miljoen euro aan nieuwe contracten binnen.

De Belgische onderneming laat weten dat ook de Nederlandse dochters van Cegeka de afgelopen zes maanden sterk presteerden. Onder meer Carglass, Van Gansewinkel Groep en Ziut bevestigden hun vertrouwen in Cegeka en Databalk. Nieuwe projecten omvatten voornamelijk softwareontwikkeling, infrastructuuroutsourcing en ondersteuningsdiensten.

Anton Vreugdenhil, algemeen directeur Cegeka Nederland: 'We verstevigen onze positie in sectoren waar de groep sterk staat, met de zorg- en de corporatiesector als positieve uitschieters in respectievelijk België en Nederland.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Cegeka

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-17T08:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.